Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

7 травня 2024 - 11:00

Сьогодні в Біленьківській громаді в змішаному форматі працює ліцей, де навчаються діти з 1 по 11 класи. Наразі розглядається проєкт будівництва підземної школи, яка дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади. Аби ознайомитися з навчальним процесом, почути про проблеми та поспілкуватися з освітянами і  школярами до громади завітав голова Запорізької облдержадміністрації Іван Федоров.

За інформацією директорки ліцею Наталії Ємець, сьогодні в закладі навчаються 540 учнів, у тому числі 23 дитини з родин переміщених осіб. Ліцей забезпечений автономним енергоживленням. Є вихід у мережу інтернет, запаси харчів та води.

У приміщенні школи облаштоване укриття, але воно вміщує обмежену кількість учнів і не покриває повною мірою потреби навчального закладу. 

– Починали навчання у змішаному форматі з початкових 1-4 класів, а потім приєдналися старшокласники. На першому етапі не всі батьки давали згоду. Але з часом, коли побачили, що ми чітко дотримуємося вимог безпеки, більшість із них змінили свою думку, – розповіла директорка ліцею Наталія Ємець.

Керівниця закладу вважає, що побудова підземної школи дозволить швидше подолати «освітні втрати», яких учні зазнали через перехід на онлайн-навчання. А голова Біленьківської громади Світлана Зачепило наголосила, що розробка проєктно-кошторисної документації на будівництво навчального закладу вже на фінальному етапі.

Іван Федоров зазначив, що обласна влада готова підтримати ініціативу, аби діти якнайшвидше змогли повернутися до повноцінного навчання в безпечних умовах. 

– Цього року Запорізька область отримає від Уряду 500 мільйонів на зведення підземних шкіл. Три школи плануємо у Запоріжжі, 2 – у Запорізькому районі. Тому важливо якісно та у стислі терміни провести підготовчі роботи, аби не згаяти час. Уряд профінансує і придбання автобусів для підвозу дітей з інших громад. Обласна влада зробить усе, аби діти змогли повернутися до очного навчання з урахуванням усіх безпекових умов, – підсумував Іван Федоров.

 

Читайте також

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв політичних репресій

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 459 разів ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 815-го дня війни

Незламний запорізький бізнес

Жителі регіону – про майбутнє Запорізького краю

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

Життя під час війни: виклики для Запорізької області

«Запорізька платформа співпраці та розвитку» – формула успішного майбутнього

У 1944 році через примусову депортацію «совєтами» понад 190 тисяч кримських татар втратили дім, свої сімʼї та навіть життя

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 452 рази вдарили по Запорізькій області