Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжжя відсвяткувало День Європи урочистим підняттям прапора ЄС

9 травня 2024 - 14:15

У Запоріжжі на День Європи урочисто підняли прапор Європейського Союзу. На церемонії були присутні представники обласної та міської влади, силових структур, духовенства та військові.

– Сьогодні Україна повертається до родини європейських держав. Ми продовжуємо рухатися євроінтеграційним шляхом, незважаючи на війну, – сказав заступник голови Запорізької обласної державної адміністрації Михайло Семікін.

За його словами, Запорізька область отримує велику гуманітарну допомогу від країн Європи. Наприклад, Іспанія надала обласній клінічній лікарні генератори, а Польща постачає продукти харчування та побутову хімію.

– Ця допомога є дуже важливою для нас. Вона допомагає нам рятувати життя людей і підтримувати нормальне функціонування області, – зазначив Михайло Семікін.

Учасники заходу також відзначили, що Україна історично пов'язана з Європою і завжди прагнула бути її частиною. Сьогодні Україна захищає не тільки себе, а й всю Європу від російської агресії.

– Ми вдячні нашим європейським партнерам за підтримку і солідарність. Разом ми переможемо і разом побудуємо вільну і демократичну Європу, – впевнений заступник командира окремого дивізіону річкових катерів ВМС України Олександр Калько.

 

Читайте також