Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини про діяльність Офісу

Запоріжжя перезавантажується: плани розвитку регіону окреслив голова ОДА Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024»

19 травня 2024 - 11:14

Виклики війни, перезавантаження області, обʼєднання зусиль влади, військових, міжнародних партнерів, бізнесу, громадськості, молоді, волонтерів для розвитку регіону. Підсумки перших 100 днів роботи і найближчі плани представив голова Запорізької обласної державної адміністрації Іван Федоров на «Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024».

Враховуючи виклики сьогодення, нова команда зосередилася на семи основних напрямках роботи. Це – укріплення оборони, допомога армії, підтримка військових, ветеранів та їхніх родин, безпека та комфорт мешканців, розвиток економіки, міжнародна співпраця, зміцнення національної ідентичності. 

Враховуючи наближеність до лінії фронту та окупацію понад 70% області, допомога силам оборони – пріоритет №1. За словами Івана Федорова, 2023 року область виділила на армію 300 мільйонів гривень. З початку цього року уже зібрано півтора мільярда гривень. До виконання цієї задачі долучилися 95% громад регіону.  На ці кошти вже придбано 6 тисяч дронів, 40 пікапів, сотні антидронових рушниць, засобів РЕБ та іншої техніки.

 – Допомагаємо військовим не тільки на Запорізькому, а й на інших напрямках. На Харківщині воює наша запорізька 110-та бригада тероборони. Передаємо обладнання і техніку нашим бійцям. Разом із військовим командуванням і бригадами визначаємо потреби захисників і миттєво надаємо допомогу, – поділився очільник регіону. 

Загалом у  планах на рік – зібрати 2,5 мільярда гривень. І передати військовим десятки тисяч дронів, тисячі РЕБів, сотні авто та іншого обладнання.

Важливою задачею для команди є створення безпечних умов для життя та праці. У регіоні вже реалізується програма «Безпечна школа офлайн», завдяки якій 10 тисяч учнів мають змогу навчатися офлайн

– У планах – забезпечити офлайн-навчанням ще 50 тисяч учнів. Будемо облаштовувати укриття й надалі. А головне маємо мега-план – побудувати 10 підземних шкіл! Вже закінчуємо тендери на перші 5, – повідомив Іван Федоров. 

Команда ставить собі за мету відновлення економічного потенціалу області. Цьогоріч з обласного бюджету на підтримку бізнесу спрямують 11 мільйонів гривень. Просуватимуть запорізьких виробників через урядову програму «Зроблено в Україні».

– Наш принцип: підприємці мають платити податки. І нічого, крім податків. Тож направимо на підтримку бізнесу безпрецедентну для нашого регіону суму – 11 мільйонів гривень: на виплату відсотків за кредитами банків, гранти на відкриття власної справи ветеранам війни, гранти для виробництва безпілотників, – зазначив посадовець. 

Підбиваючи підсумки, Іван Федоров наголосив, що за 100 днів роботи Запорізька область стала центром підвищеної уваги. І якщо раніше її асоціювали із внутрішніми проблемами, то сьогодні сюди їдуть міністри та міжнародні партнери. І з усіма вдається домовитися про ресурси на розвиток. 

– Наша мета – зробити область магнітом для донорів і центральних органів влади. Ми маємо всі умови для успішного розвитку і готові працювати, аби зробити наш регіон безпечною та комфортно домівкою для людей, міцним щитом від ворога і майбутнім плацдармом для звільнення всіх окупованих територій, – підсумував очільник регіону.

Читайте також

Запорізькі школярки здобули «бронзу» у фіналі «Пліч-о-пліч» у Києві

Свідомий вибір майбутнього: в Запоріжжі випустили 51 учня ліцею «Захисник»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 437 разів ударили по Запорізькій області

Запорізьких донорів нагородили за порятунок життів

Олена Зеленська: Реформа шкільного харчування – частина відновлення країни

Запорізька ОДА призначила стипендії видатним спортсменам та тренерам

Запорізька область – на 10-му місці за кількістю звернень до Омбудсмана України

Запорізькі баскетболістки показали характер у фіналі «Пліч-о-пліч»

Запорізькі каратистки підкорюють Європу й світ: в активі області – 2 бронзові медалі

Як безоплатно отримати протез в Україні

Підприємець з Оріхова виробляє сільгосптехніку на релокованому з прифронтової зони заводі