Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини про діяльність Офісу

Запоріжжя – Швеція: розширюємо міжнародне співробітництво

22 травня 2024 - 11:27

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров поспілкувався онлайн із губернаторами шведських регіонів (ленів) Вермланд та Вестерноррланд Георгом Андреном, Карін Ямтін та іншими посадовцями. До розмови долучилися посол України в Швеції Андрій Плахотнюк та перший секретар посольства Швеції в Україні Ерік Петерсон.

У Швеції розвинута лісова, деревообробна, паперова промисловість та біоенергетика. Досвід цієї країни у використанні відновлюваних джерел енергії, зокрема біоенергетики та гідроенергетики, може бути корисним для Запорізької області – особливо зараз, коли ворог цілеспрямовано атакує об’єкти енергетичної інфраструктури. Про це розповіли шведські посадовці.

Губернатор Вермланда повідомив про зацікавленість шведського бізнесу у відбудові зруйнованого житла в Україні і Запорізькій області зокрема.

– Що стосується житла, цікаво вивчити концепції ефективного, економічного будівництва, а також створення житла для ВПО. У нас є деякі компанії, які надають такі рішення. В цілому, існує величезна зацікавленість у пошуку можливих сфер співпраці з українською громадою та українським приватним сектором, – відзначив Георг Андрен.

Голова Запорізької ОДА Іван Федоров розповів про спротив запоріжців збройній агресії ворога та виклики, що стоять перед регіоном. Серед пріоритетних напрямків роботи – допомога армії, будівництво укриттів в школах для відновлення офлайн-навчання, заходи з посилення енергетичної стійкості. Очільник області запропонував шведським партнерам створити робочу групу для планування майбутніх спільних заходів. 

– Зацікавленість у співпраці -  обопільна. Вже зараз є можливість налагодження співпраці у виробництві та розробці нових продуктів, а також обміну технологіями і досвідом, – підбив підсумки зустрічі Іван Федоров і запросив шведських партнерів відвідати Запорізьку область.

Читайте також