Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Вільнянська лікарня: відновлення після ворожого удару та плани на майбутнє

23 травня 2024 - 15:10

Вільнянській лікарні майже сто років. Вона понівечена російськими атаками, пологове відділення розбите вщент. Та попри це заклад продовжує надавати послуги населенню, хоч і не в повному обсязі. Про відновлення пологового поки не йдеться, бо для його роботи необхідне повноцінне укриття.

– Приміщення пологового відділення підглядає демонтажу – це підтвердила експертна комісія. Вартість робіт – близько 4 мільйонів гривень. Це дуже дорого і недоцільно в умовах війни – краще спрямувати кошти на допомогу хлопцям на передовій, – переконаний директор Вільнянської багатопрофільної лікарні Олег Іващенко.

Сьогодні в лікарні вагітні отримують тільки медичний супровід – народжувати їдуть до Запоріжжя. Роботи з відновлення інших пошкоджених будівель проводять коштом благодійників з Німеччини та Прибалтики. Зараз ремонтують лікувальний корпус, терапевтичне відділення та реанімацію.

Однією з головних проблем для Вільнянської лікарні залишається відсутність укриття. Голова Запорізької ОДА Іван Федоров запевнив, що обласна влада працює над розв'язанням цього питання.

– Лікарі повинні мати змогу в критичній ситуації спуститися в укриття, аби надавати екстрену медичну допомогу в безпечних умовах. Сьогодні у фокусі обласної влади 5 лікарень Запоріжжя. Разом із міською владою розглядаємо можливість будівництва укриття і на території Вільнянської громади, – підсумував посадовець.

Читайте також