Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Врожай під вогнем: як запорізькі аграрії вирощують хліб біля лінії фронту

24 травня 2024 - 13:30

Наші аграрії – це герої сучасності. Коли їдемо до Оріхова чи Гуляйполя, з обох боків бачимо поля з урожаєм, який через лічені місяці стане хлібом. Наразі питання розмінування не стоїть. Територія, де ведуться сільгоспроботи, не була замінована.

Про роботу аграріїв в умовах війни розповів голова ЗОДА Іван Федоров в етері телемарафону «Єдині новини». 

Як зазначає очільник регіону, за потреби, ДСНС оперативно знешкоджує ворожі снаряди на полях. Наразі аграріями обробляється 95% територій, підконтрольних Україні. 

Запорізька область зараз у складній логістичній ситуації. До найближчих портів – 600-800 км. Це впливає на вартість збіжжя, яке так важко вирощують наші аграрії, – повідомив Іван Федоров.

Читайте також

Створюємо безбар’єрне середовище: обстеження об’єктів, безбар’єрний маршрут, доступний транспорт та вдосконалення роботи «соціального таксі»

Створюємо безбар’єрне середовище: обстеження об’єктів, безбар’єрний маршрут, доступний транспорт та вдосконалення роботи «соціального таксі»

Оренда державного майна: будівлю магазину у Запоріжжі виставили на онлайн-аукціон

Тиждень доброчесності – навчально-просвітницький проєкт від НАЗК

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 10.12.2025

Упродовж доби окупанти завдали 872 удари по 25 населених пунктах Запорізької області

Шанс на повноцінне життя: у Запорізькій області здійснили успішну трансплантацію нирок двом чоловікам

У Запоріжжі уклали першу угоду за оновленою програмою «єОселя»

Оновлена програма «єОселя»: більше можливостей для ВПО та жителів прифронтових регіонів

Пам’ять жива: у Запоріжжі вшанували пам’ять ще 85 полеглих Захисників і Захисниць

Чарівним експресом до різдвяної казки: вихованці юнацького патріотичного руху «Байда» повернулися з казкової подорожі до Львова

Проєкт «ProЗдоров’я»: як лікарі навчають підлітків правильному харчуванню та догляду за собою