Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Все про довкілля

Прес-реліз

21 вересня 2006 - 09:30

19 серпня 2006 року о 14 25 на відкритій ділянці технічної зони, де зберігаються артилерійські снаряди, на площі біля 4 га сталося загорання трави, що призвело до детонації боєприпасів.

На місце надзвичайної ситуації терміново прибули різні фахівці, в тому числі і екологи, які повинні слідкувати за екологічним станом.

З метою ліквідації наслідків вибухів був створений обласний штаб та розроблені заходи по ліквідації надзвичайної ситуації. До штабу ввійшли і представники Держуправління охорони навколишнього природного середовища в Запорізькій області.

В той же день спеціалістами Мелітопольського сектору аналітичного контролю Держуправління оперативно були відібрані проби поверхневих вод р. Молочної та грунту. Мелітопольською міською СЕС відібрано 12 проб повітря на північній межі м. Мелітополь. Відхилень не виявлено.

Починаючи з травня 2004 року, Відділом аналітичного контролю Держуправління систематично здійснюється відбір та аналіз проб поверхневих вод та грунту.

На протязі липня 2005 – серпня 2006 років було відібрано 96 проб ґрунтів, проведено 606 аналізів на наступні компоненти: мідь, нікель, цинк, кадмій, свинець, кобальт.

В 2006 році всього проведено 72 дослідження атмосферного повітря, 52 – ґрунту, 34 – питної води. Перевищень не зареєстровано.

Згідно отриманих результатів досліджень атмосферного повітря, аналізів проб питної води, поверхневих вод р. Молочна та ґрунтів, екологічна ситуація не викликає занепокоєння.

12 вересня 2006 року спеціалістами Держуправління були відібрані проби поверхневих вод р. Молочна та ґрунту. Результати аналізів проб ґрунтів та поверхневих вод р. Молочна (за відповідними методиками та акредитацією) показали, що екологічна ситуація не викликає занепокоєння

Запорізькою обласною санітарно-епідемічною службою проводився контроль навколишнього середовища в межах сел., що попали в зону вибухів та пожеж. Проведені дослідження атмосферного повітря показали, що перевищень не зафіксовано. Перевірялися і продукти рослинництва на вміст важких металів. Перевищень не зафіксовано.

Крім того Запорізькою облСЕС здійснювався моніторинг радіоактивності на території Мелітопольського району. Результати досліджень свідчать про те, що радіоактивність в даній місцевості не перевищує величин, характерних для Запорізької області.

Запорізькою гідрогеолого-меліоративною експедицією здійснювався моніторинг ґрунтових вод у зоні надзвичайної ситуації. Результати показали, що гідрологічна обстановка практично не змінилась.

На даний час екологічний моніторинг стану довкілля триває.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області