Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Все про довкілля

Зелений паросток майбутнього

12 квітня 2007 - 15:55

У рамках Всеукраїнської акції «Зелений паросток майбутнього», яка відбувається за підтримки Міністерства охорони навколишнього природного середовища, Запорізьким обласним центром еколого-натуралістичної творчості спільно з Державним управління охорони навколишнього природного середовища в Запорізькій області 10-12 квітня 2007 року був проведений форум “Живи Земле”. Молоді екологи представили свої проекти щодо покращення стану навколишнього середовища своєї маленької Батьківщини, а також розказали про досягнуті результати.

В Запорізькій області з 2001 року постійно проводяться екологічні марафони, що присвячені Дню Довкілля, Дню Землі, Дню Птахів та ін. Учнівська молодь в цей час займається озелененням територій, проводять масові екологічні акції, відроджують народні екологічні звичаї та обряди.

Обласний форум “Живи Земле” учнівських аматорських гуртів, які працюють в багатьох громадських організаціях, клубах, дружинах – пройшов з участю представників шкіл всієї області. Особливо відзначилися Ударницька загально - освітня школа Токмацького району, загально - освітня школа № 3 м . Бердянськ, Мирненська школа Кам'янсько - Дніпровського району та інші. Учні представили різноманітні творчі проекти захисту довкілля, а також показали змістовні спектаклі пропагандистів охорони природи. Як нагороду учасники отримали садженці для озеленення територій шкіл та продовження своєї святої справи.

Всеукраїнська акція «Зелений паросток майбутнього» спрямована на поліпшення стану довкілля, озеленення та благоустрій населених пункті, очищення акваторій, збереження природоохоронних територій, заповідних та інших особливо цінних об'єктів, здійснення екологічного виховання та, зокрема, формування у юних громадян таких якостей, як почуття соціальної відповідальності, небайдужості, прагнення до активних дій з впорядкування і оздоровлення довкілля. Кожний небайдужий може залучитись до неї: закласти газон під віконцем чи прибрати сміття в сусідньому парку.

Приєднуйтесь! Зробимо наш край зеленим.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області