Шкільні кухарі Запорізької області зібралися, щоб показати, що здорова їжа може бути смачною. Запорізька ОДА організувала конкурс професійної майстерності для кухарів. Він є частиною комунікаційної кампанії «Здорова їжа Запоріжжя».
В Кулінарному хабі Запоріжжя заявити про свою майстерність зібралися 12 кухарів закладів освіти Запорізької області. Вони мали 90 хвилин на приготування смачної, а головне, корисної їжі. Готували страви, які вже зарекомендували себе в їхніх закладах освіти. Учасниця конкурсу Наталія готує смачну запіканку з мʼясом та овочами для вихованців школи-інтернату №2.
– Ми готуємо таку запіканку для дітей у школі. Вона їм дуже подобається, тому вирішила представити саме її на конкурсі. Сподіваюся на перемогу, – розповіла кухарка.
Оцінювати кулінарні шедеври будуть як представники ресторанного бізнесу міста, так і батьки школярів. Критерії оцінки різні: технологія приготування, поживність страви і, звісно, корисність.
За словами заступниці директора Департаменту освіти і науки Запорізької ОДА Олени Казаннікової, цей конкурс – частина великої комунікаційної кампанії «Здорова їжа Запоріжжя».
– Ми формуємо нову культуру харчування в закладах освіти, впроваджуємо сучасні технології і створюємо простори, які стануть основою для майбутніх опорних кухонь та фабрик-кухонь у Запоріжжі. Це лише початок великої роботи, яка об’єднує освіту, медицину і бізнес задля здоров’я наших дітей, – підкреслила посадовиця.
За рішенням фахового журі перше місце серед учасників посіла Юлія Криворученко, кухар Хортицької національної навчально-реабілітаційної академії. На другому місці – Ксенія Парфентьєва, кухар Запорізької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату № 1. На третьому та четвертому місцях з різницею лише у 4 бали – Наталя Дрозд із Запорізької спеціальної загальноосвітньої школи-інтернату № 2 та Альона Верещагіна з Малокатеринівської гімназії «Мрія» Кушугумської селищної ради.