У Запорізькій області триває модернізація системи шкільного харчування – від підготовки кухарів до створення сучасних кулінарних просторів. Сьогодні в регіоні щодня гарячі обіди отримують понад 28 тисяч дітей, з них 14,5 тисяч – молодші школярі.
Приготуванням страв для школярів займається, зокрема, й «Кулінарний хаб». Він створений на базі Запорізького професійного коледжу готельно-ресторанного бізнесу. Тут не лише навчають майбутніх кухарів, а й готують обіди для школярів міста та області.
– Ми продовжуємо готувати дитяче харчування. Почали всередині квітня, наразі харчуємо п’ять шкіл – це запорізькі школи та релоковані навчальні заклади Пологівського району. У день виходить до 310 порцій, – розповідає Марина Назарова, завідувачка навчально-практичного центру «Кулінарний хаб».
Меню для школярів складене за всіма нормами: гарнір, страва з м’яса або риби, сирники, омлет та напої.
Сьогодні в області 160 шкіл працюють за змішаною системою – у 122 з них використовується кейтеринг, у 37 – працюють базові кухні. Ще в одній школі працює модель аутсорсингу. А вже найближчим часом в місті планують створити фабрику-кухню на 15 тисяч порцій і розширити потужності «Кулінарного хабу», аби готувати до 5 тисяч страв на день.















