Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Борис Петров нагородив молодих журналістів

8 травня 2010 - 01:23

В обласній державній адміністрації відбулося урочисте нагородження журналістів-початківців, учасників конкурсу тематичних робіт, присвячених Дню Перемоги. Творчий проект об’єднав майже 200 школярів, студентів та молодих викладачів з усієї області.

4 квітня цього року було оголошено про початок конкурсу тематичних робіт молодих журналістів, присвячених святу Перемоги. Вже четвертий рік поспіль ініціатива Запорізької молодіжної організації «Прес-центр «Акцент» збирає юних «акул пера» навколо соціально важливих тем. У цьому році конкурс здобув статус обласного та пройшов за підтримки голови облдержадміністрації Бориса Петрова. Традиційними партнерами проекту також виступили міський комітет у справах сім’ї та молоді і фракція Партії регіонів Запорізької міської ради.

Тема Великої Перемоги завжди була центральною у питанні виховання молоді і залишається актуальної до сьогодні. Любов до Батьківщини, бажання жити у мирі та спокої змушували солдатів здійснювати героїчні вчинки, жертовно віддаючи своє життя. Близькі ці поняття і сучасній молоді. Саме з метою патріотичного виховання молодого покоління і проводиться цей конкурс, відзначають організатори творчого проекту.

Юним журналістам-школярам, студентам, працюючій молоді було запропоновано підготувати твір для однієї з семи номінацій: «65-ій річниці присвячується. Перемога! Одна на всіх…»; «Історія війни – моя історія»; «Перший день війни – як це було…»; «Війна очима молоді»; «Кому потрібна війна?»; «Запоріжжя моїми очима»; тренінг-задача “Алітерація”.

Всього до конкурсної комісії надійшло 142 роботи юних журналістів із Запоріжжя, Мелітополя, Енергодара, Оріхова та інших міст і районів області.

За підтримки Бориса Петрова за результатами конкурсу було видано Літопис – видання, у яке увійшли найкращі твори конкурсантів. Як відзначають організатори, Літопис буде безкоштовно наданий навчальним закладам та бібліотекам області.

Під час урочистої церемонії  очільник регіону  нагородив переможців у головній номінації  - «65-ій річниці присвячується. Перемога! Одна на всіх…» . Окрім диплома та збірки конкурсних робіт  глава області подарував молодим журналістам альбом з власними фотороботами. А також привітав усіх учасників урочистого форуму з великим святом – Днем Перемоги.

- Роботи, написані молодими журналістами про Велику Вітчизняну війну, відверті, небайдужі та дуже талановиті. Це говорить про те, що ми недаремно намагаємося щільніше працювати і молоддю, приділяти увагу її патріотичному вихованню. Сьогодні я з упевненістю можу сказати, що молоде покоління збереже пам’ять про нашу велику історію, не дозволить забути імена справжніх героїв Батьківщини,  пронесе пам'ять про  їх шляхетний подвиг крізь роки та століття. Бажаю нашій молоді  ніколи не знати, що таке війна, жити у злагоді та спокої. А ветеранам-фронтовикам зичу міцного здоров’я, щастя та добробуту, - побажав присутнім голова обласної виконавчої влади Борис Петров.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни