Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Честь і слава солдатам Перемоги!

8 травня 2010 - 01:42

Біля меморіалу «Скорботна мати» відбувся багатолюдний мітинг, присвячений 65-й річниці Перемоги у Великій Вітчизняній війні. У заході взяли участь Міністр промполітики України Дмитро Колесников, голова облдержадміністрації Борис Петров, його заступники Геннадій Фукс, Микола Ярмощук, Станіслав Лимарчук,  голова обласної ради Павло Матвієнко.

- Завдяки стійкості нашого народу та мільйонам людських життів ми отримали велику перемогу. Багато воїнів покояться у нашій землі та землях європейських країн. Вони захищали не тільки свою країну, а й все цивілізоване людство, - зазначив на мітингу Борис Петров. - Ми сьогодні зібралися для того, щоб вшанувати наших ветеранів війни та щоб наша молодь пам’ятала, до якої великої країни,  якого великого народу вона належить.

Очільник області підкреслив, що Президент України Віктор Янукович особливу увагу приділяє ветеранам війни та державним програмам, спрямованим на їхню підтримку. Зокрема, в нашій області на соціальний захист ветеранів витрачено більше 100 мільйонів гривень.

Борис Петров привітав героїв війни зі святом Великої Перемоги, побажав їм міцного здоров’я, щастя, любові,  подякував за здобуту перемогу у Великій Вітчизняній війні.

- Від імені Кабінету Міністрів та Прем’єр-міністра України Миколи Азарова вітаю ветеранів Великої Вітчизняної війни зі святом Перемоги! Тих людей, які завоювали найдорожче – життя, незалежність та свободу нашої країни, - привітав учасників мітингу Міністр  Дмитро Колесников. – Завдання нашого покоління – увічнити  доблесний подвиг солдатів Перемоги.

- Ми знаходимося на святому місці для всіх запоріжців – біля пам’ятника «Скорботна мати», де поховано більше півтори тисячі бійців та офіцерів, які захищали та визволяли місто Запоріжжя, - підкреслив Павло Матвієнко. - Ми вшановуємо воїнів, які визволили наше місто, нашу країну та всю Європу від коричневої чуми.

Керівники області та міста Запоріжжя, представники підприємств, політичних, релігійних та громадських організацій, навчальних та медичних закладів, ветерани війни, жителі та гості міста поклали живі квіти до Вічного вогню, меморіальних плит та до пам’ятника «Скорботна мати».

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни