Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Казенне підприємство "Запорізький титано-магнієвий комбінат" потребує приватного інвестора для модернізації виробництва

8 травня 2010 - 02:37

Про це сьогодні повідомив міністр промислової політики Дмитро Колесніков під час робочої поїздки до Запоріжжя.  В ході візиту міністр, разом з головою ОДА Борисом Петровим, та заступником голови області Геннадієм Фуксом, відвідав кілька підприємств області: ВАТ «Завод напівпровідників» та КП «Запорізький титано-магнієвий комбінат». На заводі напівпровідників Дмитро Колесніков ознайомився на якому етапі сьогодні перебуває будівництво нових промислових потужностей підприємтсва.  Під час перебування на казенному підприємстві «ЗТМК» міністр провів робочу нараду, а також наголосив на тому, що унікальний як для області, так і для країни комбінат потребує масштабної модернізації виробничих потужностей.   

- На даний момент ми говоримо про те, що ЗТМК залишається казенним підприємством. Але я вважаю, що в перспективі у будь-якому випадку потрібний інвестор. Держава далеко не завжди є ефективним власником, - заявив міністр.

Також за словами міністра, причинами звільнення керівництва стало те, що попереднє керівництво не займалося перспективним розвитком комбінату і не мало будь-якої концепції розвитку підприємства.

Нагадаємо, що на сьогодні комбінат знаходиться в скрутному фінансовому становищі. Підприємство має великі борги як перед енерго та газопостачальними компаніями, так і перед власними співробітниками та пенсійним фондом.

- У нас є претензії до керівництва підприємства, як пам’ятають запоріжці за всіма показниками ЗТМК було лідером в області. Нас особливо турбує заборгованість про зарплаті в 10 мільйонів, до  пенсійного фонду – 17 мільонів гривень. Сьогодні держава повинна приймати активні дії по управлінню цим підприємством, з відповідними пропозиціями ми звернулися до профільного міністерства, і сьогодні під час наради з міністром ми маємо намітити плани які повинні призвести до виведення підприємства з кризи. – сказав Борис Петров на початку наради з міністром та керівництвом комбінату.

Після наради, яка проходила за закритими дверима заступник голови області Геннадій Фукс повідомив, що було прийнято рішення посилити кадрову політику на підприємстві та найближчі тижні комбінат повинен надати керівництву області та профільному міністерству стратегію розвитку ЗТМК та шляхи виведення його з кризи.

- Ми чекаємо від комбінату в найближчі тижні реальну стратегію. Крім того ми маємо визначитися яке місце на світовому ринку займає підприємство та яка його перспектива, з урахуванням ринкових потреб, на найближчі 10-20 років. Якщо держава готова надати преференції комбінату ми маємо розуміти які будуть бюджетні компенсатори – робочі місця, наповнення бюджету, соціальне навантаження комбінату в регіоні – наголосив Геннадій Фукс.

 

Довідково:

ЗТМК - державне підприємство, є єдиним в Україні виробником металевого губчастого титану. Близько 80% продукції підприємства, використовуваної переважно в аерокосмічній галузі, суднобудуванні і хімічній промисловості, реалізується на зовнішніх ринках. Його проектна потужність - близько 20 тис. т металевого губчастого титану на рік.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 438 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області