Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Сплата податків – особиста відповідальність кожного керівника

12 травня 2010 - 19:40

За дорученням голови обласної державної адміністрації Бориса Петрова його перший заступник Володимир Кальцев спільно з начальником державної податкової адміністрації в Запорізькій області Олексієм Тимарцевим провів нараду з питань виконання дохідної частини державного та обласного бюджету.

Основними джерелами наповнення державної скарбниці  є платники податків. Тому за дорученням Прем’єр-міністра України Миколи Азарова  до діалогу в обласну державну адміністрацію запросили керівників найбільших бюджетонаповнюючих підприємств регіону. Зокрема, ВАТ «Запоріжсталь», ВАТ «Запорізький завод феросплавів», ВАТ «Запорізький алюмінієвий комбінат», ВАТ «Запоріжжяобленерго», ВАТ «Запоріжкокс», КП «Запорізький тинато-магнієвий комбінат» та інші.

Стурбованість керівництва обласної державної адміністрації викликає той факт, що після суттєвого падіння промислового виробництва у минулому році, запорізькі промислові підприємства дуже повільно нарощують темпи підйому виробництва. Так, на найбільших підприємствах області зростання виробництва на 3-4% почало спостерігатись тільки у квітні, у той час як в інших регіонах зростання на 8-13% зафіксовано ще у першому кварталі поточного року.

Тож  головна мета зустрічі – напрацювати спільні заходи, які дозволять стабілізувати ситуацію на кожному підприємстві окремо, також необхідно визначити та ліквідувати умови, що сприяють тінізації  економіки.

- Керівник кожного підприємства має усвідомити свою соціальну відповідальність.  Від того, як сумлінно вони  виконуватимуть свої податкові зобов’язання, залежить виплата  заробітної плати, пенсій, соціальні виплати, а також можливість проведення програм реформування, - наголосив перший заступник голови ОДА Володимир Кальцев.

Найближчим часом представники податкової адміністрації проведуть особисті зустрічі з керівництвом кожного промислового підприємства, щоб визначити та узагальнити пропозиції і побажання останніх.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Команда Запорізької обласної державної адміністрації  поповнилася трьома новими заступниками

В Запорізькій області посилять безпекові заходи напередодні Великодніх свят

Перший Саміт миру для України стане платформою, що розпочне майбутній мирний процес

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Запорізький бізнес може долучитися до публічних закупівель через Prozorro Market

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів