Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Регіональна рада розпочала роботу

14 травня 2010 - 13:52

Перше засідання Запорізької регіональної ради провів голова обласної державної адміністрації Борис Петров. Захід відбувся за участю першого заступника голови ОДА Володимира Кальцева та заступників голови ОДА Геннадія Фукса, Лариси Мефьодової, а також голови облради Павла Матвієнка та його першого заступника Олександра Клепакова.

Голова облдержадміністрації Борис Петров поінформував членів Регіональної ради про результати першого засідання Ради регіонів, яке відбулося у Києві 11 травня.

Рада регіонів, а відповідно й обласні Регіональні ради створені як консультативно-дорадчий орган при Президентові України. За словами очільника регіону, вперше за всю історію української держави Президент об’єднав Кабінет Міністрів України, голів облдержадміністрації та голів облрад.

- Основна мета створення Ради регіонів – забезпечити взаємодію та ефективну роботу органів виконавчої влади і органів місцевого самоврядування у реалізації державної та регіональної політики, системне вдосконалення моделі місцевої влади та проведення адміністративно-територіальних реформ. Відповідно, такі самі завдання стоять і перед нами, - зазначив Борис Петров.

Також посадовець окреслив загальну соціально-економічну ситуацію в області. Зокрема, падіння промислового виробництва в області у першому кварталі складає 0,2%, у той час як в інших регіонах країни спостерігається зростання виробництва в середньому на 11%. Обсяг будівельних робіт також скоротився на 6% по відношенню до аналогічного періоду минулого року.  Разом з тим, у березні на 5 млн. грн. вдалося скоротити заборгованість із заробітної плати. Номінальна заробітна плата складає вже 2104 грн. Збільшились і надходження до бюджетів усіх рівнів.

- Ситуація складна, але позитивні тенденції вже намітились. У той же час ми усвідомлюємо, що для забезпечення подальшого розвитку держави необхідні реформи, оперативна реакція та злагоджена співпраця всіх гілок влади, - висловив переконання Борис Петров.

Члени регіональної ради затвердили план роботи на поточний рік та визначили  перелік питань, які необхідно розглянути в ході роботи. Зокрема, це підготовка пропозицій щодо формування Держбюджету на 2011 рік, внесення змін до законодавства щодо проведення місцевих виборів, підготовка до осінньо-зимового періоду.

Серед першочергових питань фігурують і залучення інвестицій та кадрова політика.

Борис Петров звернувся до членів Регіональної ради – голів РДА, голів райрад та міських голів міст обласного значення з проханням провести моніторинг перспективних проектів, які нададуть можливість територіям розвиватись. Деякі з них голова облдержадміністрації представить під час наради Ради регіонів, яка відбудеться  в липні у м. Львів.

Також, на переконання посадовця, необхідно переглянути кадрову політику. Адже від рівня професійності  спеціалістів та управлінців залежить якість роботи всіх органів влади.

Більш детально ці питання будуть розглянуті під час наступного засідання Регіональної ради, запланованого орієнтовно на 3-4 червня.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни

Іван Федоров про російську пропаганду на ТОТ