Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Затверджено обласний бюджет та визначено пріоритети розвитку регіону

14 травня 2010 - 15:35

Голова облдержадміністрації Борис Петров, його перший заступник Володимир Кальцев, заступники – Геннадій Фукс, Микола Ярмощук, Станіслав Лимарчук та Лариса Мефьодова взяли участь у пленарному засіданні тридцять дев'ятої сесії обласної ради п'ятого скликання.

Перед початком роботи пленарного засідання голова обласної ради Павло Матвієнко вручив відзнаки обласної ради кращим працівникам нашого краю. Також він поінформував про те, що фракцію Партії регіонів очолив Ігор Грозовський, а фракцію Блоку Наталії Вітренко «Народна опозиція» - Валерій Павлов.

У числі питань порядку денного - звіт облдержадміністрації щодо виконання Програми соціально-економічного та культурного розвитку Запорізької області на 2009 рік та представлення Програми соціально-економічного та культурного розвитку Запорізької області на 2010 рік. З цього питання виступив перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Кальцев, який, зокрема, зазначив, що головною метою Програми-2010 є відновлення економічного росту, фінансової та соціальної стабільності, створення умов для сталого розвитку і підвищення рівня життя населення нашої області, у тому числі на основі проведення системних економічних реформ.

Визначено 17 пріоритетів соціально-економічної політики, а також основні прогнозні параметри на нинішній рік. Серед них Володимир Кальцев назвав реалізацію заходів, які спрямовані на відновлення та зростання промислового виробництва не менше ніж на 5 %; забезпечення росту аграрного виробництва, у т.ч. планується зібрати не менше 2 млн. тонн зернових та збільшити їх експорт до 250 тис. тонн; залучення всіх джерел фінансування для вирішення соціально-економічних проблем територій; проведення активної соціальної політики: забезпечення стабільної виплати та прискорення темпів росту зарплати до 8 %, створення 23 тис. нових робочих місць.

Також депутати затвердили проект рішення про обласний бюджет на поточний рік та внесли до нього зміни. Зокрема, ухвалене рішення передбачає установити загальний обсяг доходів обласного бюджету на 2010 рік в сумі 2 366 239 806 тис. грн., а загальний обсяг видатків – 2420874, 436 тис. грн. В першу чергу кошти буде направлено на вирішення соціальних питань - підвищення заробітної плати працівникам бюджетної сфери, оздоровлення дітей в літній період, на виконання обласних програм - підтримки ветеранів війни, «Дитяча онкологія», профілактики ВІЛ-інфекції та ряд інших. Частину коштів планується направити на реконструкцію обласної дитячої лікарні, обласної клінічної лікарні, обласного госпіталю для ветеранів війни, а також цілої низки соціально-важливих об'єктів в районах області.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни

Іван Федоров про російську пропаганду на ТОТ