Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Волинська трагедія у документах

14 травня 2010 - 16:10

Відкриття документальної фотовиставки

У Запорізькому обласному краєзнавчому музеї відбулося відкриття документальної фотовиставки «Волинська різня: польські та єврейські жертви ОУН-УПА». Одними з перших світлини оглянули заступник голови обласної державної адміністрації Микола Ярмощук та голова облради Павло Матвієнко.

Організаторами виставки «Волинська різня: польські та єврейські жертви ОУН-УПА» виступає Всеукраїнська громадська організація «Правозахисний громадський рух «Російськомовна Україна» та Громада Увічнення Пам’яті Жертв Злочинів Українських Націоналістів (Польща). Виставка побувала вже у Києві та Луганську.

Експозиції представлені фотокопіями оригінальних світлин та документів з державних польських архівів та приватних колекцій. Фонд виставки налічує понад 4 000 документів та 59 планшетів.

На  представлених фотографіях запоріжці зможуть побачити українців, поляків, євреїв, які загинули внаслідок діяльності ОУН-УПА у роки Великої Вітчизняної війни.

- До цієї виставки треба відноситись як до однієї зі сторінок нашої історії. Я сподіваюсь, що ці факти історії допоможуть запоріжцям переосмислити, переоцінити деякі невідомі раніше моменти, - звернувся до відвідувачів виставки заступник голови ОДА Микола Ярмощук. Також посадовець наголосив, що для освічених людей важливо приймати свою історію такою, як вона є. Ця виставка розширює можливості це зробити.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни

Іван Федоров про російську пропаганду на ТОТ