Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Працювати так, щоб була максимальна користь для України та регіону

14 травня 2010 - 18:07

На цьому наголосив голова облдержадміністрації Борис Петров під час засідання Комітету з економічних реформ у Запорізькій області, на якому розглянуто стан реалізації першочергових завдань Комітету та плани на найближчий час.

У роботі взяли участь голова обласної ради Павло Матвієнко та його перший заступник Олександр Клепаков.

Борис Петров відразу застеріг присутніх від формального ставлення до роботи Комітету та закликав працювати так, щоб від цього була максимальна користь як для країни, так і для жителів області. Адже Президентом України Віктором Януковичем поставлена стратегічна мета – через 10 років держава повинна увійти в двадцятку найрозвинутіших країн світу, передусім – за стандартами якості життя громадян.

На засіданні прозвітували про проведену роботу: Володимир Кальцев – перший заступник голови облдержадміністрації, заступник голови регіонального комітету - голова робочої групи ”Сталий економічний розвиток, бізнес-клімат та інвестиції”; Геннадій Фукс – заступник голови облдержадміністрації, відповідальний секретар регіонального комітету - голова робочої групи ”Регіональний економічний розвиток” ; Лариса Мєфьодова - заступник голови облдержадміністрації, голова робочої групи ”Технологічна модернізація економіки і розвиток інфраструктури”; Микола Ярмощук - заступник голови облдержадміністрації, голова робочої групи ”Реформа соціальної сфери і підвищення якості життя”; Станіслав Лимарчук - заступник голови-керівник апарату ОДА, голова робочої групи ”Законодавче та інституційне забезпечення реформ”; Вадим Міщанин - начальник управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності облдержадміністрації, голова робочої групи ”Міжнародні інтеграція і співпраця”.

Володимир Кальцев зазначив, що сьогодні практично завершено перший етап роботи регіонального комітету – підготовку пропозицій до Національної програми реформ, в яких акумульовано кращі напрацювання місцевих управлінців та експертів. Наступним етапом стане початок розробки регіональної програми економічних реформ.

За результатами обговорення прийнято відповідне рішення. Зокрема, до 20 травня необхідно підготов ити увесь пакет пропозицій області до проекту Національної програми економічних реформ та законопроектів. Після оприлюднення проекту Національної програми економічних реформ у тижневий термін поставлено завдання опрацювати його та проаналізувати врахування пропозицій регіонального комітету. А також - організувати проведення протягом місяця конференцій, «круглих столів», дискусій щодо обговорення проекту Програми з відповідних напрямків.

- Поки що рано підбивати підсумки, але сьогодні на засіданні ми побачили, що проведено серйозну копітку роботу, - підкреслив Борис Петров. – І того формалізму, якого я боявся, ми не побачили. Мене це радує. Важливо, щоб цей процес не зупинився. Ми найближчим часом очікуємо появу проекту економічних реформ на державному рівні, який оприлюднимо та будемо працювати на їх реалізацію.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни