Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжжя відзначило День Європи

17 травня 2010 - 13:46

Щорічно у  третю суботу травня офіційно відзначається День Європи. Це свято було встановлено в Україні з 2003 року на знак підтвердження курсу країни на євроінтеграцію.

У Запоріжжі цього року День Європи найбільш  масштабно відзначали в Національному університеті.  З самого ранку 15 травня біля головного корпуса ЗНУ розпочало роботу "Європейське містечко". В 27 наметах країни, що є  членами ЄС,  представляли свої національні традиції.

Учасників  свята, більшість з  яких було студентство, привітав перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Кальцев.

- Україна прагне стати повноправним членом Європейського суспільства. І популяризація ідей євроінтеграції серед молоді має особливе значення. Адже саме вам - сьогоднішнім студентам і школярам - впроваджувати нові стандарти життя в країні, саме вам жити за європейськими нормами, будуючи Україну  демократичною європейською державою, - зазначив Володимир Кальцев.  - Для України євроінтеграція - це, насамперед , високі стандарти життя:  економічні, соціальні, політичні. Це перетворення нашої країни на європейську державу, що передбачає глибинну трансформацію всіх сфер  життя, адаптацію до європейських норм і стандартів.

Студенти ЗНУ підготували святковий концерт, у якому  кожний виступ відбивав культуру й традиції певної європейської країни. Підсумувало свято засідання «круглого столу» "Європа очами молоді".

 

Управління у справах   преси та інформації

Читайте також

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни

Іван Федоров про російську пропаганду на ТОТ