Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Незавершені об’єкти будівництва добудують за участю держави

19 травня 2010 - 16:16

Нарада під головуванням заступника голови Геннадія Фукса за участю будівельних компаній та профільних управлінь

Будівництво та оновлення державної програми доступного житла – будуть головними темами обговорення на сьогоднішній нараді в Міністерстві регіонального розвитку та будівництва в Києві. Від області в нараді візьме участь заступник голови облдержадміністрації Геннадій Фукс.

Пропозиції від області до програми та зауваження будівельників заслухали напередодні, на нараді під головуванням заступника голови за участю будівельних компаній та профільних управлінь.

У 2009 році за рахунок всіх джерел фінансування в області було зведено більше 250 будівель, 7 з яких – багатоповерхові будинки. На сьогодні в області залишається 50 багатоквартирних недобудованих об’єктів. З них 10 мають рівень готовності більше 50 відсотків, 5 об’єктів – більше 70 відсотків готовності. 

Облдержадміністрацією була розроблена Комплексна програма житлового будівництва в Запорізькій області на 2010 рік, за якою планується добудувати близько 5 об’єктів на території області.

За словами заступника голови облдержадміністрації, найбільші шанси закінчити будівництво саме цих 15 об’єктів за участю держави у добудові незавершених багатоповерхівок.

- Сьогодні не зрозумілою залишається ситуація з базовою ціною участі в програмі з добудови незавершеного будівництва. За словами будівельників, мінімальна ціна за якою вони згодні взяти участь у державній програмі з добудови житла – 5,5 тис. грн. за метр квадратний. Міністерство пропонує максимальну цифру на рівні 4,8 тис грн.. за один метр квадратний. Якщо спеціалісти Мінрегіонбуду визначать остаточну ціну не більше 5 тисяч гривень, є загроза, що наші будівельники підуть на повне замороження будівельних  майданчиків – підвів підсумок Геннадій Фукс.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни