Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Андрій Клюєв: «Ми надаємо реальну допомогу вашому регіону»

4 червня 2010 - 19:18

За результатами спільної наради Кабінету Міністрів України та обласної виконавчої влади у Запоріжжі перший віце-прем’єр-міністр Андрій Клюєв провів прес-конференцію для представників центральних та місцевих засобів масової інформації.

У зустрічі з журналістами взяли участь голова облдержадміністрації Борис Петров та голова обласної ради Павло Матвієнко.

- Сьогодні ми побували на підприємстві «Мотор Січ» - флагмані нашого машинобудування, де побачили нові двигуни для найсучасніших вертольотів, які за своїми показниками на 25 відсотків перевищують технологічні можливості існуючих двигунів у світі, - зазначив Андрій Клюєв, відповідаючи на запитання щодо можливої урядової підтримки розвитку вітчизняного вертольотобудування. - Тому я думаю, що ця тема буде однією з головних і перспективних у діяльності уряду.

Щодо мети приїзду в Запорізьку область перший віце-прем’єр-міністр повідомив журналістам, що тепер за дорученням Президента України Віктора Федоровича Януковича та Прем’єр-міністра України Миколи Яновича Азарова урядова команда буде відвідувати всі регіони України - як з метою вивчення стану справ на місцях,  так і для надання конкретної допомоги територіям. Розглядатися будуть найболючіші місцеві проблеми. Це і допомога промисловим підприємствам, і погашення заборгованості з виплати заробітної плати, і підготовка ЖКГ до зими, і будівництво доріг, в тому числі і мостів у Запоріжжі. Наступними після Запорізької області будуть виїзні засідання уряду в  Харківській і Дніпропетровській областях.

- Коли сам бачиш проблему,  то  вона  швидше вирішується, - підкреслив Андрій Клюєв.

На жаль, за  словами урядовця, багато питань доводиться вирішувати з нуля.

- Запорізька область - дуже хороша область, - висловив перший віце-прем’єр-міністр своє ставлення до нашого краю.- Я люблю промислові регіони, де робочі люди своїми руками роблять прекрасні речі, випускають  двигуни, плавлять метал, тут відчувається  життя.

Андрій Клюєв запевнив, що уряд надаватиме реальну допомогу нашому регіону, особливо тим підприємствам, яким сьогодні дуже скрутно. У першу чергу така допомога буде надана ЗалКу, ЗАЗу та ЗТМКа.

- Ми чітко розуміємо, що є проблеми, які не може вирішити регіональна влада, - зазначив Андрій Клюєв. - Тому ми визначили по Запорізькій області перелік об’єктів та підприємств, які будуть для уряду  пріоритетними. Зокрема, за результати нашої поїздки у вашу область для підприємств житлово-комунального господарства додатково буде виділено на підготовку до зими 35 мільйонів гривень, плюс 69 мільйонів гривень- з фондів міністерства регіональної політики і будівництва. НАК «Нафтогаз України» визначив на території Запорізької області 34 об’єкти як пріоритетні по газифікації і вже дано доручення у найкоротші строки взяти на фінансування ті, які можна газифікувати до початку опалювального сезону. Тобто, ми надаємо реальну допомогу вашому регіону.

Цікавило журналістів і питання щодо оцінки роботи голови облдержадміністрації Бориса Петрова у зв’язку з чутками, які з’явилися в Інтернеті. Андрій Клюєв твердо відповів, що до роботи Бориса Петрова у уряду немає жодних претензій.

Перший віце-прем’єр-міністр України Андрій Клюєв відверто відповів на всі запитання запорізьких журналістів  та привітав їх з професійним святом, яке відзначатиметься в неділю.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»