Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Борис Петров: „Особливих претензій до мене Президент України не має, за винятком...”

12 червня 2010 - 00:36

За результатами робочої поїздки в м. Бердянськ голова облдержадміністрації Борис Петров провів прес-конференцію для представників місцевих засобів масової інформації.

У зустрічі з журналістами взяв участь перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Кальцев.

Очільник регіону повідомив журналістам, що провів робочу нараду з Бердянським міським головою Євгеном Шаповаловим та його заступниками, керівниками структурних підрозділів міськвиконкому за результатами виконання завдань, які були поставлені на засіданні виїзної колегії облдержадміністрації 16 квітня 2010 року. За її результатами будуть прийняті відповідні рішення.

Також розглянуто ситуацію з організацією дитячого оздоровлення в Бердянську. Це питання було головним і під час робочої поїздки Бориса Петрова в Приморський та Приазовський райони.

В адміністративному приміщенні Бердянської міської ради голова облдержадміністрації провів особистий прийом жителів міста Бердянська та Бердянського району.

Перед початком прес-конференції керівник регіону  вручив Подяки голови облдержадміністрації творчим колективам газети „Південна зоря”, ТБ „Бердянськ” та телекомпанії „ЮГ-інформ”.

Відповідаючи на запитання журналістів,  Борис Петров зазначив, що в Україні існують проблеми з Податковим кодексом, що є  дуже складний, тому з’явився проект нового ПК, який має прийняти Верховна Рада.

Очільник регіону вважає, що малому та середньому бізнесу треба дати можливість розвиватися.

Щодо оцінки його роботи, то її повинен дати Президент України.

- 10 червня я зустрічався з Віктором Федоровичем Януковичем на 83-му дні моєї роботи. Особливих претензій Президент України до мене не має, за винятком - м’якості мого характеру, - підкреслив Борис Петров. – Тому мені доведеться перебудовуватися. Віктор Федорович правий в тому, що вимоги сучасності передбачають жорсткі шляхи вирішення питань.

Журналістів цікавила оцінка голови облдержадміністрації роботи керівництва міста Бердянська за результатами проведеної наради.

- Я не приїхав сюди показувати біцепси – у мене такого завдання немає ні тут, ні взагалі. Наше завдання – об’єднати всі здорові сили в єдину запорізьку команду для вирішення проблем регіону щодо виходу з кризи, - вважає Борис Петров. – Цим я займаюся інтенсивно щоденно і Бердянськ входить в цю команду. На нараді ми заслухали доповіді міського голови Бердянська та його заступників. Є перспектива, що буде краще. За результатами наради я попросив міського голову Євгена Івановича дати оцінку своїм заступникам, членам своєї команди, які не захотіли виконувати його розпорядження, що зроблені на основі розпорядження голови облдержадміністрації. Це абсолютно не годиться, і так м’ягко я буду поступати в перший та останній раз. Повинна бути жорстка вертикаль влади, в якій керівник відповідає за все. Також хочу відзначити, що є динаміка в розвитку ситуації в Бердянську.

Щодо прийнятого рішення депутатами обласної ради про передачу бердянського „Водоканалу” в „Облводоканал” Борис Петров зазначив, що за словами Віктора Януковича в усій країні повинні бути однакові тарифи на воду, а все решту – це проблеми держави.

- Бердянськ - особливе місто. Віктор Федорович пам’ятає про свої зобов’язання та виконає їх. Щодо передачі „Водоканалу” в „Облводоканал”, то це було єдине рішення, що дозволить нам в масштабах області вирішувати проблеми „Водоканалу”.

Борис Петров на прес-конференції відповів на всі запитання журналістів та запевнив, що готовий допомагати їм в отриманні необхідної інформації - для цього варто лише звернутися до голови облдержадміністрації.

 

Євген ДРОЗДОВСЬКИЙ, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області