Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Проблема з водопостачанням Кушугуму має один шлях вирішення

15 червня 2010 - 13:27

Проблема з водопостачанням Кушугуму має один шлях вирішення

Вже тиждень мешканці смт. Кушугум  отримують питну воду за графіком. Згідно з ним селище розділено на три райони, у кожен з яких вода постачається два дні на тиждень. Про вирішення сезонної проблеми з водопостачанням в селищах Кушугум, Малокатеринівка та ряду інших населених пунктів йшлося під час засідання, яке провів заступник голови облдержадміністрації Геннадій Фукс за участю відповідальних посадовців та профільних фахівців.

Якщо в усі сезони, крім літнього, добовий обсяг споживання води жителями Кушугуму складає близько 800 куб.м., то на сьогодні постачання води зросло втричі - до 2600 куб.м.. За словами спеціалістів, причиною такого значного зростання споживання води залишається масовий полив городів та присадибних ділянок. Керівництво «Міськводоканалу» стверджує, що більшість населення не отримує воду саме через своїх односільчан: ті, хто проживає в районі початку трубопроводу, несанкціоновано відбирають з нього питну воду для поливу.

У 2009 році вдалося включити об’єкт будівництва водопровідної насосної станції підкачки смт. Кушугум до переліку об’єктів, що фінансуються за рахунок коштів Стабілізаційного фонду держави, але гроші так і не були виділені. Кошторисна вартість проекту склала більше 3 млн. 800 тисяч гривень.

За словами Геннадія Фукса міський водоканал має зайняти жорстку позицію.

- Якщо дійсно - звернувся до представників «Місьководоканалу» посадовець, - ваші втрати складають близько 90% води через несанкціоновані врізання в трубопровід, без обладнання помешкань засобами обліку, проблема вирішена не буде. Місьководоканал повинен в договорах зі споживачами прописати обов’язковою умовою наявність зовнішніх засобів обліку з відкритим доступом до них співробітників контролюючих підрозділів комунального підприємства. Компанія з перезаключення договорів з внесенням відповідного пункту має розпочатися вже сьогодні. Крім того місцева влада, - це  доручення - повинна опрацювати можливість створення додаткових товариств з організації поливу технічною водою.

Сьогодні в смт.Кушугм працює п’ять подібних товариств, що охоплюють близько 1500 споживачів з 3500. На думку фахівців саме створення додаткових товариств для проектування та будівництва систем водопроводу технічної води дозволить на 100% забезпечити присадибні ділянки водою для поливу.

- Фінансування будівництва водопровідної насосної станції підкачки смт.Кушугум внесено в перелік об’єктів, що фінансується за рахунок Стабілізаційного фонду. Ми очікуємо, що об’єкт буде профінансований у другому півріччі за рахунок субвенції Міністерства ЖКГ через Стабфонд, – резюмував Геннадій Фукс.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 796-го дня війни

Іван Федоров про призов на строкову службу на ТОТ

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.