Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада підтримає активні молодіжні організації

21 червня 2010 - 19:43

Голова облдержадміністрації Борис Петров відвідав ярмарок соціальних послуг молодіжних громадських організацій та структурних підрозділів управління у справах сім’ї, молоді та спорту, який відбувся у рамках відзначення Тижня молоді в Україні в обласному центрі молоді.

Разом з очільником регіону з лідерами та активістами молодіжних організацій спілкувались заступник голови ОДА Микола Ярмощук, а також голова облради Павло Матвієнко та його заступник Анатолій Світлицький.

Загалом в області зареєстровано 140 громадських молодіжних організацій різної спрямованості, однак, враховуючи різноманітні фактори, реально працює на порядок менше. Голова ОДА Борис Петров ознайомився зі здобутками та найбільшими проблемами тих молодіжних організацій, які щодня активно долучаються до життя запорізької громади.

- Третина населення області – це молодь. Ми маємо створити умови для їх розвитку та стежити за тим, щоб їх прагнення були спрямовані на користь суспільства, - висловив позицію Борис Петров.

Очільник регіону з’ясував ситуацію, яка нині склалася на ринку праці для молоді, а також поспілкувався з представниками регіонального управління Державного Фонду сприяння молодіжному житловому будівництву.

Також керівник області відзначив важливість роботи, яку проводить обласний центр патріотичного виховання молоді. Наразі найбільша проблема центру – відсутність власного приміщення. Детальніше ознайомившись з проблемним питанням, Борис Петров взяв його на особистий контроль та запевнив, що облдержадміністрація спільно з обласною радою обов’язково знайдуть приміщення для обласного центру патріотичного виховання молоді.

У цьому контексті дещо краща, але не набагато, ситуація в обласному центрі молоді. Хоча центр і має власне приміщення, однак воно знаходиться в аварійному стані й, крім того, не має опалення.

- Це питання об’ємне, однак вирішувати його треба. Змінити ситуація можливо тільки системною поетапною роботою, яку ми і будемо проводити, - зазначив очільник регіону.

Також, на ярмарку свої послуги представив обласний центр інвалідного спорту «Інваспорт». З’ясувалося, що вихованці закладу вже неодноразово привозили золоті медалі з паралімпійських ігор. Наразі ж представники центру звернулись до Бориса Петрова з проханням допомогти перспективному спортсмену Олексію Пашкову в оформленні документів на підтвердження класифікації для участі в міжнародних змаганнях.

- Я особисто опікуватимусь цим питанням. Знайду спонсорів та допоможу талановитому хлопцю реалізувати свій потенціал, - пообіцяв Б. Петров.

Найближчим часом голова облдержадміністрації планує провести нараду та вивчити проблеми і потреби спортсменів центру «Інваспорт».

- Сьогодні я побачив людей, які працюють, і працюють результативно, саме таких завжди підтримуватиме обласна влада, - резюмував очільник регіону.

 

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни