Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі ортопеди і травматологи в авангарді міжнародної наукової думки

24 червня 2010 - 18:32

У Запорізькому державному медичному університеті розпочала роботу науково-практична конференції з міжнародною участю «Актуальні питання артрології і спортивної травми», присвячена 10-ій річниці відділення артрології і спортивної травми Запорізької обласної клінічної лікарні. Захід організований Асоціацією ортопедів-травматологів України, Українською асоціацією спортивної травматології, хірургії колінного суглоба і артроскопії, державним Інститутом патології хребта і суглобів ім.проф. Ситенко АМН України, Запорізьким державним медичним університетом і Запорізькою обласною клінічною лікарнею за підтримки обласної державної адміністрації.

В її роботі беруть участь науковці і практикуючі лікарі з регіонів України та з-за кордону - Росії, Канади, Австрії. Вони обговорять сучасні інноваційні підходи до вирішення проблем діагностики, лікування та реабілітації пацієнтів із патологіями різних великих суглобів з акцентом на застосування мало травматичних оперативних втручань, сучасні методики заміни суглобів на штучні аналоги – ендопротезування.

Заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук, взявши участь у роботі конференції, передав науковцям і практикуючим лікарям найщиріші вітання голови ОДА Бориса Петрова і від його імені вручив працівникам відділення артрології і спортивної травми обллікарні за багаторічну плідну працю і визначний внесок у справу розбудови галузі охорони здоров’я населення області високі відзнаки – почесні грамоти ОДА.

- Той факт,що такий авторитетний науковий захід відбувається у нашому обласному центрі, свідчить – запорізькі ортопеди і травматологи йдуть в авангарді міжнародної наукової думки, на крок випереджають колег і готові поділитися своїми досягненнями у практичному застосуванні інновацій у високотехнологічній галузі медицини,якою на сьогодні є артрологія, - підкреслив посадовець.

Микола Ярмощук також зазначив, що виконавча влада всебічно сприяє розвитку цієї специфічної галузі медицини в області, оскільки ефективне застосування її технологій дозволяє значним чином знизити рівень інвалідізації людей через травми чи захворювання і повернути їх до повноцінного життя. Зокрема, тільки за два останніх роки в рамках реалізації обласних програм «Назустріч людям» та безкоштовного ендопротезування суглобів із обласного бюджету було виділено близько 2 млн. грн. За 10-річний період діяльності відділення артрології і спортивної травми Запорізької обласної клінічної лікарні тут були успішно прооперовані понад 4, 5 тисячі людей, і понад 6 тис пацієнтів були повністю реабілітовані. З початком роботи відділення запоріжці мають можливість пройти тут фахове сучасне лікування, в тому числі й найскладніші операції на суглобах.

 

Варвара Нікіфорова, управління преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами

Поліція Запоріжжя посилює безпекові заходи напередодні релігійних свят

Середня, професійна та вища освіта мають працювати у взаємодії заради розвитку

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 536 разів ударили по Запорізькій області

Запорізькі фермери отримали насіння від міжнародних партнерів