Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Погашення заборгованості із заробітної плати під контролем

27 червня 2010 - 13:02

За дорученням Глави Уряду Миколи Азарова, яке він дав на нараді у Кабінеті міністрів України з питань погашення заборгованості із заробітної плати керівникам територій, зокрема голові Запорізької облдержадміністрації Борису Петрову, наразі в області повинно бути забезпечено зменшення заборгованості по виплаті заробітної плати працівникам підприємств всіх форм власності не менше, як на 30 %, а до кінця 2010 року – на 60 %. На підприємствах комунальної форми власності вона повинна бути ліквідована повністю до 1 вересня.

Наразі на 7 територіях області вже ліквідували  заборгованість із заробітної плати на економічно активних підприємствах у Великобілозерському, Гуляйпільському, Михайлівському, Пологівському, Приазовському, Токмакцькому і Чернігівському районах.

На черговому засіданні обласної комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, яке заступник голови ОДА Микола Ярмощук провів за дорученням очільника області Бориса Петрова, зазначалося, що за даними органів статистики загальна сума заборгованості на підприємствах області на  1 червня  складала 71,8 млн. грн. З них  49 % (35 млн. грн.) припадає на економічно активні підприємства, 43 % (31 млн. грн.) – на підприємства-банкрути, 8 % (6 млн. грн.) – на неактивні підприємства.

На ситуацію із погашенням  заборгованості в області суттєво  впливають проблеми державних підприємств, що накопичувались протягом останніх років. Питома вага боргу економічно активних підприємств державної форми власності на 01.06.2010 складала  понад 35 млн. грн., або майже 50% всієї суми заборгованості по області. 

- Сьогодні облдержадміністрація співпрацює з Міністерствами та відомствами щодо вирішення проблем і повернення заборгованої заробітної плати людям,- визначив шляхи вирішення проблеми заступник голови ОДА Микола Ярмощук.- Тож тим, кому потрібна допомога, облдержадміністрація готова допомагати. А ті , хто ігнорує Закон, будуть  відповідати за злочини у встановленому порядку.

- За даними прокуратури Запорізької області в 2010 році за наслідками перевірок прокурорами порушено 51 кримінальну справу за фактами порушення законодавства про оплату праці, в т.ч. 38 кримінальних справ направлено вже до суду для розгляду по суті. Поряд з кримінально-правовими заходами органами прокуратури вжиті інші заходи реагування. Всього до відповідальності притягнуто 190 посадових осіб винних у порушеннях законодавства з оплати праці.

Вже підготовлено проект розпорядження голови облдержадміністрації, яким передбачені комплексні заходи щодо виконання поставлених завдань. Влада виконає свої зобов’язання перед виборцями. Борги з заробітної плати будуть повністю ліквідовані.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров