Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Борис Петров: «Органи обласної виконавчої влади і місцевого самоврядування працюють як повноцінні партнери»

29 червня 2010 - 14:30

Сьогодні відбулось засідання Запорізької регіональної ради під головуванням очільника області Бориса Петрова та за участі заступників голови облдержадміністрації Геннадія Фукса, Миколи Ярмощука, Лариси Мефьодової, Станіслава Лимарчука, а також голови облради Павла Матвієнка.

Борис Петров коротко поінформував членів регіональної ради про результати робочої поїздки до Києва. Очільник регіону повідомив, що 23 та 24 червня був присутній на розширеному засіданні Уряду, що відбулося за участі Президента України, та на засіданні Ради регіонів.

- Ми переконались, що за 100 днів роботи Президента України та Уряду є суттєві здобутки. Проведено серйозну підготовчу роботу, без якої неможливий рух уперед, - зазначив Борис Петров.

Далі голова ОДА зупинився на конкретних кроках, що здійснено у регіоні новою владою задля підвищення рівня життя запоріжців. Зокрема, йшлося про налагодження ефективної системи взаємодії всіх гілок влади. За словами Бориса Петрова, вперше за тривалий час органи обласної виконавчої влади та місцевого самоврядування працюють як повноцінні ділові партнери на єдиний результат – покращення добробуту кожної родини.

- Під час нарад з керівниками територій я розраховую на діалог з учасниками єдиної команди, де є спільні проблеми та шляхи їх вирішення, - зазначив голова облдержадміністрації.

Однією з важливих складових ефективної роботи органів виконавчої влади названо ефективну реалізацію державної кадрової політики, адже саме від роботи держслужбовців залежить якісне впровадження необхідних для країни реформ. Про ситуацію, що склалася у цьому напрямку в регіоні, присутніх поінформував заступник голови-керівник апарату ОДА Станіслав Лимарчук.

- Головна мета сучасної державної кадрової політики – забезпечити високий професіоналізм управлінського процесу і всі сфери трудової діяльності, залучаючи кваліфікованих, активно діючих працівників, які здатні забезпечити відродження України, - підкреслив Станіслав Лимарчук.

Однак, у практичному втіленні такої політики існує ціла низка проблем. Насамперед, відсутність системної роботи з підготовки кадрового резерву. Фактично зруйновано систему підвищення кваліфікації держслужбовців, через низький рівень заробітної плати до критичної межі знизився престиж державної служби. Таким чином виникла нагальна потреба в реформуванні державної кадрової політики.

- В країні, у нас в області відчувається нестача професійно підготовлених кадрів. Під час останнього засідання Ради регіонів Президент України закликав нас залучати до роботи обдаровану українську молодь. Тому ми будемо шукати освічених молодих людей, які бажають працювати на державній службі, у разі проходження стажування ми надамо їм роботу, я особисто контролюватиму це питання, - пообіцяв Борис Петров.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації.

Читайте також

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 345 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 801-го дня війни

Допомагаємо військовим посилювати захист сучасними засобами радіоелектронної боротьби, – Іван Федоров