Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Від декларації реформ - до їх реалізації

6 липня 2010 - 11:00

Від декларації реформ - до їх реалізації

Про це заявив Міністр економіки України Василь Цушко під час селекторної наради з представниками місцевих органів виконавчої влади. Темою селекторної наради було удосконалення нормативно-правових актів з питань ініціювання, розроблення та впровадження інвестиційних проектів, що потребують державної підтримки, а також проведення державних експертиз. Від  Запорізької області на запитання міністра та керівників інвестиційних агентств відповів заступник голови облдержадміністрації Геннадій Фукс.

У ході  наради голова  агентства Держінвестицій Олександр Таран повідомив, що в нашому регіоні  протягом місяця буде створено регіональне відділення агентства. Головним завданням нової структури  буде залучення та супровід інвесторів в області.

За словами Геннадія Фукса, сьогодні від області надійшов до міністерства пакет пропозицій  щодо  найбільш актуальних змін  до нормативно-законодавчих актів.

- Сьогодні необхідно розробити порядок, передбачений Законом України «Про електроенергетику», про компенсації з боку обленерго витрат приватних компаній при передачі мереж та підстанцій на баланс обленерго. Також у зв’язку з відсутністю в країні виробників вітряних установок необхідної потужності  повинні бути переглянуті умови строків й обов’язкової долі устаткування українського виробництва для отримання «зеленого тарифу» на об’єктах альтернативної електроенергетики, - звернувся до міністра заступник  голови облдержадміністрації Геннадій Фукс..

Під час наради  також йшла мова про пошук оптимальних шляхів спрощення процедури отримання державної підтримки  з тим, щоб зробити її більш зрозумілою та ефективною.

Нагадаємо також, що серед основних змін до законодавства, що позитивно вплинуть на приток інвестицій, на думку керівників обласної виконавчої влади, залишається необхідність на законодавчому рівні затвердити Порядок проведення аукціонів на право оренди землі.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни