Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Прийняття нового Податкового кодексу неможливе без громадського обговорення та ретельного аналізу

6 липня 2010 - 16:33

Голова облдержадміністрації Борис Петров провів робочу зустріч з представниками малого та середнього бізнесу, під час якої відбулося обговорення проекту Податкового кодексу України. У заході також взяв участь заступник голови ОДА Геннадій Фукс, який очолює робочу групу «Регіональний економічний розвиток» обласного Комітету з економічних реформ.

Президент України Віктор Янукович, перебуваючи з робочою поїздкою у Запоріжжі, висловив позицію, що остаточне ухвалення нового Податкового кодексу можливе лише після процедури його узгодження з громадськістю.

Також голова ОДА Борис Петров повідомив, що під час особистої зустрічі з Прем’єр-міністром України Миколою Азаровим високопосадовець висловив стурбованість деякими моментами, пов’язаними з прийняттям одного з найважливіших для країни документів - нового Податкового кодексу України. Зокрема, очільник регіону навів той факт, що загалом вже зареєстровано понад шість тисяч зауважень та пропозицій до цього документа та, на жаль, більшість з них мають політичний, декларативний характер.

Тож Борис Петров вирішив особисто з’ясувати думку запорізьких підприємців, представників державної податкової адміністрації у Запорізькій області щодо проекту нового Податкового кодексу України.

Позитивні відгуки учасників наради знайшли норми, якими передбачається скасування тих податків та зборів, які є неефективними, а також зниження ставок оподаткування податку на прибуток та ПДВ.

Президент Асоціації підприємців за легальний ринок Геннадій Васюков звернув увагу глави регіону на деякі позиції, які, у разі прийняття, погіршать стан платників податків, особливо малого та середнього бізнесу. Зокрема, це стосується можливості ліквідації спрощеної системи оподаткування, що поглибить проблему «тіньових» зарплат на підприємствах.

Представники запорізького бізнесу запевнили Бориса Петрова у тому, що готові до сплати податків, але просять врахувати деякі моменти. Насамперед, необхідно створити рівні умови як для платників податків, так і для податкової адміністрації. Також розмір податків має бути економічно обґрунтованим та чітко визначеним. Крім того, необхідно докласти всіх зусиль для ліквідації корупції у цій сфері.

- Планується, що наступного року ми будемо жити з новим Податковим кодексом. Президент України пам’ятає свої передвиборні обіцянки про «податкові канікули» для малого бізнесу та допомогу середньому бізнесу. Тому прийняття цього документа неможливе без ретельного аналізу та обговорення, - резюмував Борис Петров.

За результатами наради буде підготовлено два листи-звернення. Один з них визначить загальні пропозиції, які необхідно врахувати при підготовці Проекту, і буде направлений Президенту України, Прем’єр-міністру України, голові Верховної Ради України та керівнику парламентської фракції Партії регіонів. Інший, деталізований, включатиме всі пропозиції, його направлять до Комітету з економічних реформ та Кабінету Міністрів України.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни

Від пожежника до фармацевта: запорізькі виші презентували свої можливості на спеціалізованій виставці

Прийомні сім'ї та опікуни за кордоном зможуть отримати матеріальну допомогу