Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Проблема газифікації області і будівництва мостів буде вирішена

6 липня 2010 - 16:50

У цьому запевнив Борис Петров журналістів під час прес-конференції, яка відбулася в облдержадміністрації.

- Для Запорізького краю це питання таке ж важливе, як і будівництво мостових переходів, і також потребує підтримки з боку держави, - зазначив голова ОДА. - Що ж стосується грошей, які виділяються з бюджету, то вони обов’язково будуть. І на мости, і на вирішення проблем газифікації. Я не можу зараз чітко відповісти, коли саме, в який день прийдуть гроші, але я вас запевняю, що гроші будуть і на мости, і на газифікацію. Стосовно ж добудови газових перегонів, ресурси в першу чергу направлять на ті об’єкти, які наближаються до завершення.

Ці та інші проблеми Запорізької області обговорювалися на нараді у Прем’єр-міністра, про що Борис Петров також повідомив журналістам. Глава регіону наголосив, що головна ідея, яка звучала на цій нараді, полягала в тому, що до питань, пов’язаних з вирішенням економічних проблем, має бути системний підхід. Особливу увагу в Кабінеті Міністрів приділяють проблемі з погашення заборгованості із заробітної платні, про що було видано окреме розпорядження і на обласному рівні. Борис Петров навіть пообіцяв поділитися з боржниками власним досвідом.

- Я сам керував потужним підприємством, - нагадав керівник області. - І коли я прийшов на завод, борги із заробітної платні накопичилися більше ніж за чотири місяці. Але ми вийшли з цієї ситуації. Я маю хороший досвід в цьому питанні і готовий кожному керівникові розказати, як виводити із кризи підприємство і погашати борги перед працівниками. Отже, вирішити проблему можна, позитивні результати з цього приводу ми маємо, треба тільки працювати і шукати правильні рішення. Безумовно, що по кожному підприємству має проводитися індивідуальна робота, - резюмував Петров.

Також на прес-конференції торкнулися й інших питань, зокрема, нового Податкового кодексу, приїзду до Запорізької області митрополита Київського і всієї України Володимира, важливості відновлення будівництва в регіоні, а також ювілею Президента України.

 

Оксана Горобцова (стажування), управління у справах преси та інформації

Читайте також

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни

Від пожежника до фармацевта: запорізькі виші презентували свої можливості на спеціалізованій виставці

Прийомні сім'ї та опікуни за кордоном зможуть отримати матеріальну допомогу

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: як і де отримати

Вже скоро в Дії зʼявиться посвідчення ветерана – записатися на тестування можна вже зараз

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 268 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 811-го дня війни

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров