Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Стартувала обласна благодійна акція «Живи, бібліотеко!»

7 липня 2010 - 09:22

Стартувала обласна благодійна акція «Живи, бібліотеко!»

На виїзному  розширеному засіданні  колегії управління культури і туризму облдержадміністрації з питань реалізації  державної політики у сфері культури і туризму, що відбулося в Якимівському  районному будинку культури, члени колегії ініціювали проведення обласної благодійної акції «Живи, бібліотеко! Подаруй бібліотеці книгу».

З огляду на те, що недостатнє бюджетне фінансування  негативно відбивається  на поновленні бібліотечних фондів, що обмежує  інформаційну  функцію бібліотек, фахівці закликали громадськість підтримати бібліотечні установи, особливо у сільських  районах,  подарувавши їм  примірники нових видань.

У роботі колегії взяли участь директори обласних комунальних установ культури і мистецтва, навчальних закладів, начальники управлінь та відділів культури і туризму  райдержадміністрацій  та міських рад області, голови селищних та сільських рад. Вони обговорили ключові проблеми   галузі та з’ясували шляхи вирішення наболілих питань. Так, йшлося про забезпечення  збереження і належного утримання музейних фондів  у районних музеях, зокрема, Якимівському  історико-краєзнавчому музеї. Також обговорили шляхи наповнення  і оновлення фондів сільських і селищних бібліотек.  Започаткувавши благодійну акцію «Живи, бібліотеко!», учасники заходу передали Якимівській районній бібліотеці 500 нових книг. А директор  обласної бібліотеки ім. Горького  Інна Степаненко  зобов’язалась допомоги районному   бібліотечному закладу у вирішенні питань матеріально-технічного забезпечення.

- Започаткована працівниками культури благодійна акція - надзвичайно корисна справа, - високо оцінила  захід  начальник управління культури та туризму облдержадміністрації Ірина Конарєва. - Запрошую всіх долучитися до неї і підтримати наші бібліотеки.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни

Від пожежника до фармацевта: запорізькі виші презентували свої можливості на спеціалізованій виставці

Прийомні сім'ї та опікуни за кордоном зможуть отримати матеріальну допомогу

Безоплатне зубопротезування для військових та ветеранів: як і де отримати

Вже скоро в Дії зʼявиться посвідчення ветерана – записатися на тестування можна вже зараз

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 268 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 811-го дня війни

Наша мета – до кінця року відновити багатоквартирні будинки в Запоріжжі, які значно постраждали від ракетних обстрілів, – Іван Федоров

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів