Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Дивосвіт-2010» запрошує друзів

7 липня 2010 - 13:35

У гімназії інтернатного типу з художньо-естетичним вихованням «Дивосвіт», що у Малій Білозерці Василівського району, на міжнародний пленер вчетверте зібралися митці, здебільшого гончарі та керамісти (бо такий профіль має цей навчальний заклад), а також художники і фотохудожники з різних регіонів України і Польщі. Протягом двох тижнів вони, надихнувшись щирим спілкуванням та красотами місцевої природи, творитимуть тут свої шедеври.

Такі заходи останнім часом проходять тут щорічно з ініціативи директора гімназії Яніни Овсієнко. Вона запрошує провідних майстрів провести майстер-клас для її вихованців, спонукати їх до творчого пошуку у роботі з глиною, керамікою. Разом з тим, і самі митці вже прагнуть цих щорічних зустрічей, бо тут, у Малій Білозерці, відкривають для себе нові творчі обрії.

Нинішній пленер – мистецька робота на природі - зацікавив і гостей із Сполучених Штатів Америки. Ціла родина Гібсонів прибула із штату Каліфорнія.

На урочистості з нагоди відкриття пленеру до «Дивосвіту» зібрався чи не весь район. Заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук та начальник управління освіти і науки ОДА Олександр Вєрозубов, що також прибули сюди у складі делегації почесних гостей, принесли гостинним господарям добру новину. Привітавши учасників і гостей пленеру від імені голови облдержадміністрації, а до того ж ще й члена Спілки фотохудожників України Бориса Петрова, Микола Ярмощук зазначив: «У гімназії навчаються діти з усіх куточків нашої області. Кількість бажаючих отримати фах виробника художнього виробу з кераміки щорічно збільшується. І сьогодні вже не вистачає місць у двох гуртожитках цього закладу. Тому ставимо на чергу денну питання про будівництво нового корпусу для проживання вихованців «Дивосвіту».

Передбачається, що по завершенні пленеру, 20 липня, тут підіб'ють підсумки його роботи і відкриють виставку робіт митців-учасників.

Запрошуємо журналістів взяти участь у висвітленні цієї події.


Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни