Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Борис Петров: «Реалізуємо тільки ті інвестиційні проекти, які мають екологічні програми»

8 липня 2010 - 15:00

Під час робочої поїздки до Оріхова голова облдержадміністрації Борис Петров провів особистий прийом громадян. Оріхівці зверталися керівника області за допомогою у розв’язанні соціальних проблем, а також ділилися своїм баченням вирішення важливих для області питань.

Борис Петров приділяє важливу увагу подібним зустрічам, адже тільки так, на рівні особистого спілкування з людьми, очільник дізнається про потреби громади та результати роботи влади. В Оріхові постало дуже важливе питання - про будівництво Васинівського гірничо-збагачувального комбінату на території району. На прийомі у глави області ініціативна група висловила незгоду з будівництвом ГЗК. Заявники вважають, що таке будівництво завдасть значної шкоди екології та культурній спадщині краю. В той же час, прозвучала й інша думка стосовно будівництва. Руслан Козлов, який втратив роботу і розчарувався у можливості знайти гідний заробіток в рідному місті, звернувся до Б. Петрова з проханням посприяти у питанні залучення інвестора (індустріальної групи «Магнетит») для будівництва комбінату. Адже такий потужний проект забезпечить людей робочими місцями, що вкрай важливо у кризовий період.

Борис Петров, вислухавши обидві сторони, запевнив, що нові проекти з будівництва потужних підприємств потрібні, але питання екології треба обговорювати задовго до початку будівництва.

- Будьте певні, - заявив очільник регіону, - жоден інвестиційний проект в Запорізькій області не дійде до реалізації, якщо є загроза екологічній ситуації! Ми активно працюємо над створенням сприятливих умов для інвесторів, розробили базу цікавих проектів і готові розглядати усі гідні пропозиції. Це дуже важливо для розвитку краю, особливо в умовах відсутності власних можливостей для масштабного будівництва. Це гарантія відновлення економіки Запорізької області. Та умови облдержадміністрації жорсткі - кожен інвестиційний проект обов’язково передбачає цілу програму екологічної безпеки. І без ретельної перевірки можливих екологічних наслідків жоден з проектів до реалізації допущено не буде, - запевнив Борис Петров.

Результатом роботи громадської приймальні в Оріхові стали декілька розпоряджень голови облдержадміністрації. У тому числі й стосовно Васинівського ГЗК особисто заступнику голови облдержадміністрації Геннадію Фуксу доручено створити спеціальну комісію з метою комплексного вивчення питання щодо можливих екологічних наслідків у разі будівництва комбінату та наявності в інвестиційному проекті програми щодо поліпшення екологічної ситуації.

 

Оксана Горобцова (стажування), управління у справах преси та інформації

Читайте також

Міноборони запускає мобільний застосунок Резерв+ для військовозобов'язаних, призовників та резервістів

Звичайний хлопець виявив бажання піти на захист Батьківщини

Іван Федоров: «Науково-технологічний прорив допоможе Україні здобути перемогу»

Триває набір кадрового резерву держслужбовців

СБУ викрила «суддю» з Мелітополя, яка виносила сфабриковані вироки місцевим мешканцям

Коли говорять гармати, музи не мовчать: у Запорізькій обласній філармонії відбувся гала-концерт «Акорди Хортиці»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 438 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій