Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Бібліотекарі опановують інноваційні інформаційні технології

14 липня 2010 - 16:46

Бібліотекарі опановують інноваційні інформаційні технології

Презентація регіонального тренінгового центру в Запорізькій обласній універсальній науковій бібліотеці ім. Горького, організованого в рамках реалізації спільного з міжнародними освітніми організаціями та Міністерством культури і туризму України за підтримки Фундації Біллі та Мелінди Гейтс освітнього проекту «Бібліоміст», стала визначною віхою у довготривалій та кропіткій роботі з підвищення кваліфікації бібліотекарів. Тут працівники бібліотечних закладів області опановуватимуть інноваційні технології з надання інформаційних послуг читачам.

У обласної бібліотеки є для того всі можливості. У квітні поточного року вона стала переможцем програми «Бібліоміст» і отримала у нагороду 10 сучасних комп’ютерів з повним програмним забезпеченням, мультимедійний проектор, принтер, сканер та мережеве обладнання, що забезпечує ефективну роботу в Інтернеті (загальна вартість обладнання понад 11 тис. доларів США). Кваліфіковані тренери навчать бібліотечних працівників всім тонкощам взаємодії із «розумними машинами». Учасниками першої групи, що навчається за програмою «Організація та управління змінами у публічній бібліотеці в умовах інформатизації та соціально-економічних перетворень» стали працівники Запорізької міської централізованої бібліотечної системи для дітей. До речі, ця бібліотечна мережа стала переможцем першого раунду конкурсу «Організація нових бібліотечних послуг з використанням доступу до Інтернет» у згаданій вище програмі «Бібліоміст. Тому кожний з її закладів також отримає для роботи повний комплект нового комп’ютерного обладнання за кошти програми.

Як розповіла начальник управління культури та туризму облдержадміністрації Ірина Конарєва, якій підпорядкована бібліотечна мережа області, робочі плани щойно презентованого тренінгового центру передбачають безкоштовне навчання жителів території навичкам створення власних сторінок в Інтернеті. Найближчим часом буде впроваджуватися пілотний проект «Основи комп’ютерної грамотності та навігації в Інтернеті» для людей похилого віку тощо.

- Сьогодні ми стали свідками того, як інноваційні технології проникають у всі сфери нашого життя, і розуміємо, що без комп’ютерної грамотності вже не обійтися, - коментує подію заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук. - Регіональна влада на чолі з головою ОДА Борисом Петровим і надалі підтримуватиме всі інновації, які сприятимуть підвищенню рівня освіченості запоріжців.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 813-го дня війни

Запоріжці долучилися до науково-практичної конференції «Україно моя вишивана»

Спорт, патріотизм та ментальне здоров'я: в День вишиванки школярі навчались опановувати власні емоції

В Запоріжжі створили вишиванку-оберіг, яка стане талісманом для воїнів на передовій

Запорізький край відзначає день вишиванки

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

«Незламний хаб» розквітнув вишиванками: переселенці з окупованих територій відзначили свято єдності та підтримки

СБУ ідентифікувала 6 колаборантів з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі, які забезпечували перевезення бюлетенів під час проведення фейкових виборів

Оголошено набір на безоплатне навчання на психологів, що працюють з ветеранами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Двох чоловіків та жінку поранено під час ворожої атаки по Василівському району.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 812-го дня війни