Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Голова облдержадміністрації прогнозує збільшення до 100 тисяч кількості сімей, які отримають субсидії в області

21 липня 2010 - 13:13

Сьогодні на  прес-конференції, яка відбулася в облдержадміністрації, Борис Петров зауважив, що найважливіші теми, які актуальні зараз  для області, це - врожай зернових, оптимізація тарифів на житлово-комунальні послуги та надання субсидій.

Аграрії майже завершили збір зернових, і зараз стоїть питання про визначення цін на зерно. Результати роботи на цей час досить оптимістичні і облдержадміністрація, зазначає Борис Петров,  має хороші прогнози з цього приводу.

Корекція тарифів на газ для населення та житлово-комунальні послуги потребує плідної роботи, як обласної адміністрації, так і відповідних управлінь з надання субсидій. За словами очільника області,  Уряд вимушений піти на такі міри і підвищити тарифи, які роблять збитковими роботу бюджетоутворюючих  підприємств. На відкритій селекторній нараді Віце-прем’єр міністр з економічних питань Сергій Тігіпко зазначив, що такі підприємства як «Нафтогаз» в 2011 році мають приносити прибуток. Від цього залежить існування усіх державних програм. Для того, щоб зменшити фінансове навантаження на громадян Уряд спрощує систему надання субсидій.

- Сім’ї, які зараз отримують субсидії від держави на оплату житлово-комунальних послуг, продовжуватимуть їх отримувати, тільки за підвищеними ставками, - розказав Борис Петров на зустрічі із журналістами. - З другого боку, значно розширюється група людей, які отримають право на оформлення субсидій. При цьому, процедура надання субсидій суттєво спрощується. На сьогодні в області ними  користуються 10600 сімей. В зимовий період ця кількість завжди змінюється, а з урахуванням нових вимог кількість сімей, що користуються допомогою держави,  може зрости до 100 тисяч.

Також глава області зазначив, що продовжується активна робота з надання диференційованих тарифів на електроенергію для Запорізького алюмінієвого комбінату. Питання про державну допомогу у вирішенні зниження собівартості продукції для ЗАлКу Борис Петров порушив на засідання Кабінету Міністрів. Результати роботи спеціально створеної комісії голова облдержадміністрації незабаром винесе на загал.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді

Продовжуємо підтримку наших захисників необхідною технікою та приладами