Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі виші б’ють рекорди з прийому заяв вступників

21 липня 2010 - 13:56

Запорізькі виші б’ють рекорди з прийому заяв вступників

У Запорізькій області триває вступна кампанія. Як повідомив начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Олександр Вєрозубов, випускники шкіл мають кілька тижнів, щоб визначитися, в який саме вищий навчальний заклад подаватимуть документи. Нагадаємо, що в нашому регіоні 11 вишів ІІІ та ІV рівня акредитації, а ще десятки коледжів та технікумів. На спеціальності творчого спрямування, де передбачені вступні випробування, - акторська майстерність, хореографія, образотворче мистецтво тощо, - термін подачі заяв коротший.

Згідно нових правил вступу до вишів, абітурієнти можуть подавати документи одночасно лише у п’ять закладів, коли раніше їх кількість не регламентувалась. Кількість спеціальностей також обмежена – у кожному навчальному закладі можна обирати не більше трьох напрямів.

Потужний потік абітурієнтів призвів до того, що приймальні комісії у деяких вишах змушені працювати до 2-ої години ночі.

-  Запорізькі вищі навчальні заклади дійсно б’ють свої торішні рекорди з кількості прийнятих заяв, - коментує ситуацію заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук. - Так, приймальна комісія Запорізького державного медичного університету у перший день роботи прийняла близько 500(!) заяв. Торік же – 250, що, погодьтеся, також чимало. Для мене це наочне свідчення того, що наша молодь прагне знань, хоче здобувати вищу освіту, щоб ефективно реалізуватися, приносити користь суспільству. Наша регіональна владна команда на чолі із головою ОДА Борисом Петровим зробить все необхідне, щоб підготовка кадрів і реалізація державної кадрової політики, які визначені Президентом України Віктором Януковичем одними з основних пріоритетів державної політики, в цілому, набули реального змісту.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення керуючого Запорізькою єпархією православної церкви України єпископа Фотія напередодні Великодня

Свято краси та грації, сили та швидкості: відбувся обласний фінал змагань «Пліч-о-пліч» з черліденгу та футзалу

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області