Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В основі проекту програми закладені інвестиційні заходи підприємств

21 липня 2010 - 14:48

Область вже має проект інвестиційної програми з екологічного оздоровлення Запоріжжя. Про це доповів сьогодні, під час звіту про результати роботи робочої групи з розробки інвестпрограми її голова Геннадій Фукс. Робоча нарада відбулася на чолі з главою облдержадміністрації Борисом Петровим, за участю профільних фахівців та представників підприємств – основних забруднювачів атмосферного повітря обласного центру.

Згідно зі звітом голови групи основними вимогами до проектів від підприємтсв були обґрунтовані строки програм, чітко прописані джерела фінансування реалізації програм та інші. Так заходи, що запропонувало ВАТ «Запоріжсталь» повністю повторюють заходи, що увійшли до тристоронньої угоди між підприємством, Запорізькою обласною радою та Міністерством природи України. Тому за висновком групи даний проект має бути доопрацьований з урахуванням об’ємів фінансування по роках, відповідальністю за невиконання заходів та внесений розділ з оцінки ризиків для здоров’я  населення.

Крім того Геннадій Фукс оприлюднив й декілька проблемних питань. Так за його словами ВАТ «Запорізький феросплавний завод» повинен прискорити проведення державної екологічної експертизи проекту реконструкції газоочисних споруд в цеху №4.

- Для прискорення рішення цього питання облдержадміністрація вже звернулась до Мінприроди. Також у фахівців є сумніви щодо законності видачі дозволу на викиди в атмосферу забруднюючих речовин Запорізькому абразивному комбінату.  Ми за три тижня роботи так і не побачили від цього підприємства пропозицій та запланованих інвестиційних проектів до програми – звернувся до керівництва заступник голови області.  

Нагадаємо, що за дорученням Президента України Запорізька область повинна до 26 липня розробити ефективну  інвестиційної програми з екологічного оздоровлення та надати її до Адміністраціїї Президента. Через обмеженість часу голова області Борис Петров вирішив звернутися до АПУ з пропозицією подовжити терміни на два тижні, з тим щоб область встигла разом з підприємствами розробити реальну та дієву програму.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Талант на мільйон для ЗСУ»: запорізькі школярі об'єдналися у боротьбі за перемогу

Дізнайтеся про силу українського громадянського суспільства: новий онлайн-курс розкриває секрети нашої стійкості

Юні баскетболістки із Запоріжжя – чемпіонки України

СБУ встановила ще 6 правоохоронців-перевертнів, які займаються репресіями та фабрикують «докази» проти українців на тимчасово окупованих територіях

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Одного чоловіка поранено під час ворожої атаки на Запорізький район

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 795-го дня війни

Прилади нічного бачення (монокуляри та бінокуляри) постійно потрібні нашим захисникам.

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 335 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 794-го дня війни

«Робіть вибір для себе та насолоджуйтесь своєю роботою все життя»: у Запоріжжі відбувся кар’єрний форум для молоді