Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В області мають бути створені безпечні умови для життєдіяльності населення

23 липня 2010 - 13:38

За дорученням голови обласної державної адміністрації Бориса Петрова відбулося засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій, яке у селекторному режимі провів перший заступник голови ОДА Володимир Кальцев.

Насамперед перший заступник голови ОДА Володимир Кальцев з’ясував ситуацію, пов’яну з пожежею у шостому вагоні поїзда № 201 Москва – Євпаторія, яка сталося у 6.25 ранку в Мелітопольському районі поблизу станції Федорівка. Переконавшись, що ситуація знаходиться під повним контролем посадовець запропонував перейти до порядку денного селекторної наради.

Начальник управління охорони здоров’я ОДА Наталія Мотовиця доповіла про стан розвитку Державної служби медицини катастроф в Запорізькій області. На сьогоднішній день до складу обласної служби медицини катастроф входить обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, медичні формування, 17 лікувально-профілактичних закладів з ліжковою місткістю 1050 лікарняних ліжок, 40 спеціалізованих бригад постійної готовності.

Серед основних потреб центру – необхідність виділення власного приміщення, з розгортанням аптечного складу для зберігання медичного резерву, забезпечення сучасними засобами зв’язку та оргтехнікою, придбання спецодягу для водіїв санітарного транспорту та медичного персоналу виїзних бригад, забезпечення центру новим, оснащеним якісною медичною апаратурою, реанімобілем.

Другим питанням учасники наради розглянули стан безпеки судноплавства маломірних суден на водних об’єктах та заходи з попередження загибелі людей на воді.

Питання актуальне, оскільки в літній період на водних об’єктах спостерігається значне збільшення кількості яхт, гідроциклів, човнів, які масово експлуатують як жителі регіону, так і приїжджі туристи. Тож, керівникам територій, працівникам МВС та МНС  України в Запорізькій області необхідно бути уважними й тримати це питання під особливим контролем.

Не менш важливим питанням, яке обговорили у ході наради став  протипожежний та технічний стан будівель і споруд з масовим перебуванням людей. До об’єктів з масовим перебуванням людей відносяться культурно-видовищні, навчально-виховні, просвітницькі, розважальні, торгівельні лікувальні та оздоровчі заклади, місця з тимчасовим проживанням людей. Серед цих об’єктів 10-15% знаходяться в незадовільному протипожежному стані, мають низку грубих порушень в забезпеченні протипожежного стану – незабезпеченість первинними засобами пожежогасіння, відсутність внутрішнього та зовнішнього протипожежного водопостачання, відсутність систем автоматичної пожежної сигналізації, захаращеність шляхів евакуації, невідповідність електромереж вимогам ПУЕ. У цьому контексті існує необхідність посилити контроль за забезпеченням  виконання приписів органів державного пожежного нагляду в повному обсязі на відповідних об’єктах.

Під час наради також розглянули стан техногенної безпеки на потенційно-небезпечних об’єктах області, переведення споживачів багатоповерхових будинків на індивідуальне опалення та інші.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни

Іван Федоров про російську пропаганду на ТОТ

З травня розпочинається подання заявок на отримання субсидій на землю для аграріїв з постраждалих регіонів

Олександр Педан зустрівся з запорізькими школярами на «НеЛекціях 2.0»

Юні мешканці Запорізької області відправились в «Артек» на оздоровлення

Запоріжці отримали від благодійників набори засобів гігієни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про логістичний проєкт росії на ТОТ