Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Співробітництво між Запорізьким регіоном та Іранською провінцією Арак буде розвиватись активніше

23 липня 2010 - 14:38

В обласній державній адміністрації відбулася зустріч першого заступника голови ОДА Володимира Кальцева з Надзвичайним та повноважним Послом Ісламської Республіки Ірану в Україні Акбаром Гасемі-Аліабаді.

Надзвичайний та повноважний Посол Ісламської Республіки Ірану в Україні Акбар Гасемі-Аліабаді прибув до Запоріжжя на запрошення голови Ради директорів ВАТ «Мотор Січ» В’ячеслава Богуслава, однак, за традицією, Пан Посол виявив бажання познайомитись і з керівництвом нашого індустріального регіону.

- Вважаю, що Запорізька область – основа промислового розвитку України. Іран має декілька провінцій, економічний розвиток яких подібний до вашого регіону – Арак, Хузестан. Тож, маємо ближче познайомитись і знайти взаємовигідні сфери співробітництва, - звернувся до представника обласної виконавчої влади Акбар Гасемі-Аліабаді.

Перший заступник голови ОДА Володимир Кальцев детально поінформував високого гостя про економічний потенціал запорізького краю – підприємства промислової індустрії, розвиток аграрного сектору.

Після детального обговорення, серед найбільш перспективних напрямків співробітництва була виділена сфера  автомобілебудування.

При цьому, Володимир Кальцев зазначив, що починати роботу з активізації співробітництва між територіями країн необхідно зі знайомства бізнесових кіл. Посадовець запросив делегацію з Ірану відвідати Запорізьку область. У відповідь на це, Пан Посол запросив делегацію Запорізьких підприємців на чолі з головою облдержадміністрації  Борисом Петровим до провінції Арак.

Також Надзвичайний та повноважний Посол Ісламської Республіки Ірану в Україні висловив переконання, що політичні інтереси двох країн розвиваються в одному напрямку – незалежність, прогрес, забезпечення інтересів власного народу. Тож, не виникає сумніву, у подальшому прагматичному взаємовигідному співробітництві.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни

Іван Федоров про російську пропаганду на ТОТ

З травня розпочинається подання заявок на отримання субсидій на землю для аграріїв з постраждалих регіонів

Олександр Педан зустрівся з запорізькими школярами на «НеЛекціях 2.0»

Юні мешканці Запорізької області відправились в «Артек» на оздоровлення

Запоріжці отримали від благодійників набори засобів гігієни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Іван Федоров про логістичний проєкт росії на ТОТ