Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Голова обласної державної адміністрації Борис Петров підписав розпорядження про посилення заходів з боротьби з карантинною рослиною (амброзією) на території Запорізької області

26 липня 2010 - 19:03

За інформацією карантинних служб цьогорік погодні умови сприяють росту амброзії, її цвітіння розпочнеться орієнтовно за 5 по 10 серпня. Зважаючи на шкідливі наслідки для здоров’я людей, що виникають через цвітіння карантинних рослин амброзію, в області, згідно з розпорядженням, посилено комплексні заходи з ліквідації амброзії.

За словами спеціалістів важливо вчасно локалізувати проблему. Тому головам районних державних адміністрацій, мерам міст доручено взяти ситуацію під власний контроль та протягом тижня створити всі умови для ефективної боротьби з амброзією. Також до роботи згідно з розпорядженням долучені профільні державні установи та управління, такі як обласна санітарно-епідеміологічна станція, екологічна інспекція, державна інспекція з карантину рослин в області та інші. Заходи з ліквідації амброзії на території області триватимуть до повного їх знешкодження.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також