Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

НОВИНИ

Управлінням культури і туризму облдержадміністрації з нагоди 65-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років було започатковано і проведено протягом жовтня 2009 року - червня 2010 року обласну культурно-мистецьку акцію «Перемоги незгасн

23 липня 2010 - 10:04

65-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні

Управлінням культури і туризму облдержадміністрації з нагоди 65-річчя Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років було започатковано і проведено протягом жовтня 2009 року - червня 2010 року обласну культурно-мистецьку акцію «Перемоги незгасна пам‘ять».

Акція була покликана сприяти увічнення подвигу героїв фронту і тилу воєнних років засобами культурно-масової та художньо-творчої діяльності, вшануванню учасників бойових дій, ветеранів і дітей війни, активізації героїко-патріотичного виховання молоді формами клубної роботи. В акції брали участь заклади культури клубного типу міст обласного значення та районів області.

20 липня 2010 року відбулось підсумкове засідання організаційного комітету акції.

Аналіз підсумкових матеріалів з міст і районів області свідчать про те, що акція досягла своєї мети. Особлива увага приділялася вихованню підростаючого покоління і молоді у дусі патріотизму, відданості Батьківщині на прикладах історичної правди і свідчень ветеранів. Тому серед форм клубної масової і художньо-творчої роботи були: історико-патріотичні читання, уроки мужності, зустрічі з учасниками і ветеранами війни, автопробіги і походи по місцях бойової слави, екскурсії до музеїв, пошукова робота, тематичні заняття в клубах  за інтересами і любительських об‘єднаннях, вогники у клубних вітальнях. Працівники установ культури разом з місцевими органами влади, громадськими організаціями упорядкували воїнські поховання, меморіали, пам‘ятники, провели безліч різноманітних масових заходів: вечори пам‘яті і вшанування, мітинги-реквієми і вечори зустрічей різних поколінь, театралізовані свята і солдатські привали, вечори та конкурси пісні і музики Великої Вітчизняної війни.

До характеристики творчої діяльності відділів культури, клубних закладів та інших установ культури слід додати роботу методичних структур  по організаційно-методичному забезпеченню проведення обласної культурно-мистецької акції «Перемоги незгасна пам‘ять». Завдяки семінарам, школам практичного навчання, консультаціям, практичній допомозі , виданням сценарно-репертуарних матеріалів, буклетів і компакт-дисків, проведенню показових заходів, акцій, фестивалів і конкурсів, пропаганді кращого досвіду роботи і широкому висвітленню  ходу акції у засобах масової інформації, стало можливим змістовне відзначення вікопомної дати – 65-річчя Перемоги радянського народу у Великій Вітчизняній війні закладами культури клубного типу області. Цьому у значній мірі сприяла велика організаційно-фінансова робота відділів культури міст і районів області, які  зуміли зацікавити місцеві органи влади , широку громадськість, підприємців, меценатів широкою палітрою цікавих заходів до ювілею Перемоги та отримати від них вагому допомогу.

 За змістовну громадсько-просвітницьку, організаційно-методичну та художньо-творчу  роботу по відзначенню 65-річчя Великої Перемоги в рамках обласної культурно-мистецької акції «Перемоги незгасна пам’ять» майже всі учасники акції нагороджені пам‘ятними ювілейними кубками і дипломами, грамотами, подячними листами оргкомітету. Серед кращих районів та міст обласного значення: м. Токмак, Токмацький, Приморський, Мелітопольський, Приазовський, Оріхівський райони.

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області