Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обдарована молодь отримала нагороди від обласної влади

11 серпня 2010 - 13:36

Відбулося нагородження лауреатів обласного конкурсу для обдарованої молоді в галузях музичного, естрадного, художнього, театрального мистецтв та літератури. За підсумками цього року дипломи та грошові винагороди отримали 14 переможців змагань. В такий спосіб обласна влада підтримує талановиту молодь та спонукає нове покоління до активної участі в національно-культурному відродженні Запорізького краю. Лауреатів гостинно зустрічали у прес-центрі ОДА. Відкриваючи урочисте зібрання, Борис Петров поділився з присутніми зізнанням, що з молодих років захоплюється мистецтвом і навіть складав вірші. Зараз найбільшу увагу приділяє фотографії. Голова облдержадміністрації висловив думку, що творчість надихає на звершення у повсякденній праці і процитував латиною відомий вислів.

- Vita brevis, ars longa, - розпочав свою промову Борис Петров. - Життя коротке – мистецтво вічне. Треба постійно розвиватися в творчості. Робота над собою веде нас до досконалості. А як відомо, землю обертають майстри. Тож і прославляти наш Запорізький край годиться справжнім професіоналам, умільцям своєї справи. І сьогоднішні лауреати вкотре довели, що ми маємо успішне майбутнє, уславлене талановитими митцями. Обов’язок влади – підтримувати обдаровану молодь, спонукати її до творчих злетів.

Привітати лауреатів конкурсу прийшли й представники експертної комісії, що визначали кращих із кращих - голова обласного відділення Національної спілки письменників України Григорій Лютий та секретар обласного відділення Національної спілки художників України Галина Сапегіна. Вони говорили про велику роль творчості у житті кожної людини, потребу митця у підтримці таланту та визнання своїх здібностей. Самі ж лауреати, отримуючи нагороди, зауважили, що творчість – це серце народу. Тож, підтримуючи талановиту молодь, влада забезпечує успішний розвиток всього Запорізького краю.

 

Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Фермери прифронтових регіонів можуть безоплатно перевірити стан ґрунтів

«Біжу за героїв – вірю в перемогу, вірю в ЗСУ!»

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

єВідновлення в Запорізькій області: майже 700 людей вже отримали компенсації за пошкоджене житло

Впродовж доби окупанти 462 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 810-го дня війни

Робота є, головне – щоб було бажання працювати, – директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік

Іван Федоров про організацію окупантами курортного сезону на ТОТ

Жінки Запорізької області можуть отримати грант на розвиток власної справи

Обрізка та видалення дерев у Запоріжжі: куди звертатися з питаннями

За матеріалами СБУ судитимуть ще 8 колаборантів, які співпрацюють з ворогом на тимчасово окупованій території Запорізької області

Як «купити» страховий стаж?