Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Спека може й послабшати, але Президент закликає не розслаблятися

16 серпня 2010 - 17:45

Пожежна ситуація в Україні стабілізувалася і залишається підконтрольною. Про це свідчать звіти голів облдержадміністрацій, які Президент України Віктор Янукович заслухав на всеукраїнській селекторній нараді з питань пожежної ситуації.

З моменту скликання термінової наради РНБО 5 серпня в усіх областях сформовано оперативні штаби, ведеться цілодобовий моніторинг територій, підрозділи спецслужб приведені в бойову готовність. Узгоджені дії виконавчої влади та служб МНС на місцях дозволили мінімізувати наслідки пожеж, які виникли в Україні за цей період часу. Важка пожежна ситуація склалася на Луганщині, тут ще й до сьогодні зберігається високий рівень пожежної небезпеки. Також зазнали руйнівної сили вогню Харківська, Дніпропетровська, Запорізька області та півострів Крим. Втім, в усіх випадках пожежі було локалізовано. Жертв та тяжких наслідків не допущено.

Президент України прокоментував причину скликання наради необхідністю застерегти усіх не розслаблятись в подальшому. Адже попри погодні прогнози ситуація залишається невтішною. Головна ж задача виконавчої влади, наголосив Віктор Янукович, зберегти народне добро та втримати дисципліну.

У Запорізькій області за період з 6 по 16 серпня зафіксовано 28 пожеж на лісних масивах загальною площею 8,97 га. та 261 пожежа на відкритих територіях. Ці дані на селекторній нараді оприлюднив голова облдержадміністрації Борис Петров.

- В усіх районах області сформовано оперативні штаби, - доповів голова ОДА. – Всі вони працюють у посиленому цілодобовому режимі. Крім того, проведено 4 засідання обласного оперативного штабу та спеціальної комісії з питань підготовки до можливих наслідків техногенних ситуацій в регіоні. Перевірено склади боєприпасів та піротехніки, створено резерв ГСМ, прокладено 580 кілометрів мінеральних траншей для запобігання поширенню лісових пожеж. Разом з тим, за цей час до відповідальності притягнуто 528 громадян за порушення вимог пожежної безпеки, двох з них – за підпал стерні, - резюмував Борис Петров.

Також за словами керівника області для роботи задіяно 96 одиниць пожежної техніки та 366 людей особового складу.

Найбільший ризик пожежних ситуацій, на думку учасників засідання, представляють аграрії, що підпалюють стерню на викошених полях, та легковажне ставлення громадян до пожежної небезпеки в спекотну погоду. Президент України, Віктор Янукович звернувся до голів облдержадміністрацій з проханням посилити роз’яснювальну роботу в цьому напрямку. Головні ж управління та спецслужби готові до дій за призначенням.

 

Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 804-го дня війни

В Запорізькій області об’єднають медичні установи – допомога вузьких спеціалістів стане більш якісною та доступною

Перший з 40 нових потужних позашляховиків передали нашим захисникам на Запорізький напрямок

Запорізька область визначила переможців обласного етапу баскетбольного турніру проєкту «Пліч-о-пліч»

Я вважаю, що кожен чоловік може себе знайти в Збройних Силах, – майбутній військовослужбовець

Будівництво підземної школи в Біленьківській громаді Запорізького району дозволить забезпечити офлайн-навчанням усіх учнів громади

Як ветеранам і цивільним порозумітися: новий інформаційний проєкт

Запорізьких експортерів запрошують на віртуальну виставку в Йорданії

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів