Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Профспілки – один з індикаторів якості роботи влади

18 серпня 2010 - 15:21

Голова обласної державної адміністрації Борис Петров зустрівся з представниками первинних, районних та обласних профспілкових організацій області. У заході взяли участь заступники голови ОДА Геннадій Фукс, Станіслав Лимарчук, Микола Ярмощук, а також голова облради Павло Матвієнко та голова обласної ради профспілок Віктор Сластьон.

Насамперед голова ОДА Борис Петров поінформував учасників зустрічі про роботу, проведену новою командою під керівництвом Президента України Віктора Януковича. Серед здобутків – відновлення жорсткої вертикалі влади, всі гілки якої працюють як єдиний механізм, стабілізація соціально-економічної ситуації та обрання нового, перспективного курсу розвитку країни, створення Комітету з економічних реформ та Ради регіонів.

Учасники заходу детально зупинились на спільних питаннях, якими опікується як облдержадміністрація, так і профспілкові організації.

- Пріоритетними завданнями у роботі обласної влади є забезпечення гідного рівня заробітної плати працівників області, створення нових робочих місць та погашення заборгованості із заробітної плати. Профспілки мають бути одним з основних індикаторів якості роботи влади у цих напрямках, які перші сигналізуватимуть про недоопрацювання, - висловив переконання Борис Петров.

Очільник регіону повідомив, що на даний час середня заробітна плата в області складає 2045 грн., що на 18,4% більше, ніж аналогічний показник минулого року.

Чисельність зареєстрованих безробітних з початку року скоротилася на 9,8 тис. чоловік або на 36,3%. Крім того, в області створено 15,3 тис нових робочих місць.

Також керівник облдержадміністрації коротко зупинився на деяких інвестиційних проектах, які вже реалізуються в регіоні, а також на тих напрямках, які потребують залучення коштів іноземних інвесторів.

У ході зустрічі голова ОДА Борис Петров надав детальні відповіді на запитання представників профспілкових організацій.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни

Іван Федоров про російську пропаганду на ТОТ