Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада контролює ціни на хліб

18 серпня 2010 - 17:02

В облдержадміністрації відбулося засідання з питань цінової ситуації на ринку хліба у Запорізькій області. Серед присутніх – голова облдержадміністрації Борис Петров, його заступник Геннадій Фукс, голова обласної ради Павло Матвієнко та керівники хлібопекарських підприємств області. Обидві сторони висловили стурбованість зростанням цін на зерно, що неминуче відіб’ється на собівартості хліба, і одностайно дійшли висновку про необхідність співпраці між владою та виробниками основного продукту українців. Логічним завершенням діалогу стало підписання Меморандуму між обласною владою та представниками хлібопекарської і борошномельної галузі про спільні зобов’язання та заходи для утримання стабільної ціни на хліб у Запорізькій області.

Відповідно до документа, облдержадміністрація має застосувати механізми економічної підтримки підприємств, які виготовляють хлібобулочні вироби. Серед них - виділення борошна з Аграрного фонду, проведення моніторингу оптово-відпускних цін на борошно, хліб та хлібобулочні вироби, сприяння в укладенні угод між виробниками муки та хліба тощо. Разом з тим, голова обласної державної адміністрації Борис Петров доповів про підготовку програми компенсації відсоткової ставки за кредитами банків, залучених пекарями на закупівлю продовольчого зерна.

- У Запорізькій області сформовано регіональний запас хліба в обсязі майже 90 тисяч тонн, - поінформував Борис Петров. – І влада повністю контролює ситуацію на ринку хліба. Наша задача – не допустити підвищення цін на основні соціальні сорти хліба, до яких звикли громадяни. А такий ризик існує в світлі підвищення цін на зерно. І хоча останнім часом ціни дещо знизились, все ж таки маємо обов’язково домовитися про спільні дії та заходи між владою та представниками хлібно-мучної галузі.

На підтвердження готовності до співпраці з обласною владою виробники хліба продемонстрували печатки, які взяли з собою, аби поставити їх разом з підписами під Меморандумом. І пообіцяли, що ціни на основні сорти хліба у Запорізькому регіоні не підвищаться. Натомість попросили представників виконавчої влади підтримати їхні пропозиції щодо врегулювання відносин на ринку хліба у Кабінеті Міністрів.

 

Оксана Горобцова, управління преси та інформації

Читайте також

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни

Іван Федоров про російську пропаганду на ТОТ