Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Дотримання правил гігієни праці - запорука зниження ризиків професійних захворювань

20 серпня 2010 - 11:12

Науково-практична конференція-нарада «Реалізація заходів, спрямованих на профілактику, виявлення, облік та аналіз професійної захворюваності в Україні» зібрала у Запоріжжі на Хортиці обласних санітарних лікарів з усіх регіонів  країни. У заході взяли участь заступник головного державного санітарного лікаря України  М.А. Ситенко, завідуюча відділу гігієни праці Центральної СЕС МОЗ України А.В. Глембоцька, головний державний санітарний лікар Запорізької області А.І.Севальнєв, вчені,  лікарі.

За дорученням голови облдержадміністрації Бориса Петрова  учасників конференції привітав заступник очільника регіону Микола Ярмощук.

Фахівці у своїх виступах привернули увагу до проблеми зростання рівня профзахворювань  і визначили основні причини зазначеної проблеми. Зокрема, йшлося про те, що в Україні щорічно гине близько тисячі чоловік, до 15 тисяч отримують важкі травми, щорічно реєструється близько 5 – 6 тисяч професійних захворювань, що супроводжується значними соціальними й економічними втратами. Проте, в країні поки не створені ефективні законодавчі і економічні механізми зацікавленості працедавця в забезпеченні здорових і безпечних умов праці, збереженні і зміцненні здоров'я працюючих.

В  країні відбулася практично повна ліквідація промислової медицини, констатували фахівці. Йдеться  не тільки  про ліквідовані медсанчастини, але і лікарські, фельдшерські пункти, санаторії-профілакторії, спортивно-оздоровчі комплекси, центри здоров'я, установи громадського і дієтичного харчування. Це, безумовно, негативно відбивається на якості медичної допомоги працюючому населенню, у тому числі і на профілактиці професійних і виробничообумовлених захворювань.

Охорона і зміцнення здоров'я на робочому місці потребує, перш за все, розробки заходів щодо оцінки, обліку і управління ризиками, наголошували санітарні лікарі.

- Дотримання правил гігієни праці – один з основних заходів убезпечення працівників від професійних ризиків, - підвів риску  заступник голови ОДА Микола Ярмощук. - Регіональна влада вимагає від роботодавців належним чином додержуватись  всіх  санітарно-гігієнічних вимог у питаннях організації виробничого процесу. Регіональна владна команда на чолі з Борисом Петровим і надалі  приділятиме особливу увагу питанням профілактики професійних захворювань і травматизму на виробництві.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 291 раз ударили по Запорізькій області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 803-го дня війни

Звернення керуючого Запорізькою єпархією Православної церкви України єпископа Фотія напередодні поминальних днів

«Повернення ветерана на робоче місце»: роботодавцям розповіли про працевлаштування та перенавчання

Обласна влада продовжує підтримувати наших військових

Працівники облдержадміністрації долучилися до Всеукраїнської акції «За чисте довкілля»

Іван Федоров про першу мобілізацію рф на окупованій частині Запорізької області

СБУ встановила особи та повідомила про підозру ще 5 колаборантам з окупаційного «мвс рф» на Запоріжжі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 402 рази вдарили по Запорізькій області.

Привітання голови Запорізької обласної державної адміністрації Івана Федорова з Великоднем

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області