Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Борис Петров: «День Незалежності об’єднує уроки минулого з надіями на майбутнє»

21 серпня 2010 - 15:00

Урочисте засідання з нагоди Дня Незалежності України відбулося сьогодні, 21 серпня, в обласному музично-драматичному театрі імені Магара.

Голова облдержадміністрації Борис Петров за традицією розпочав офіційну частину з доповіді та слів привітання до присутніх. Втім, зламати стереотипи голові обласної виконавчої влади таки вдалося. Почати б із того, що на урочисте засідання запросили керівників та членів регіональних відділень усіх парламентських партій. Їх представників зустрічали українськими стягами та прапорами з символікою Партії регіонів, «Батьківщина», «Сильна Україна», продемонструвавши тим самим об’єднуючу роль державного свята. Без уваги День Незалежності залишили лише запорізькі комуністи.

У своїй промові глава області відзначив позитивну динаміку в економіці регіону, з якою Запорізька область зустрічає річницю Незалежності. Він озвучив основні показники, які свідчать про послідовні дії влади та своєчасність обраних реформ. Зокрема, спостерігається пожвавлення економіки, збільшення обсягів виробництва на основних промислових підприємствах області, що є запорукою наповнення бюджету, зменшення заборгованостей із зарплати тощо.

За словами Бориса Петрова головна задача, яку ставить перед собою влада – це зміцнення віри громадян в успішне майбутнє незалежної держави. І ті кроки, які робить Президент України, спрямовані на покращення добробуту громадян, підвищення соціально-економічного рівня розвитку країни.

Завершуючи виступ, Борис Петров висловив думку, що свято Незалежності об’єднує уроки минулого з надіями на майбутнє.

- Це свято Української державності, - наголосив голова облдержадміністрації. – День Незалежності - це день, коли щорічно зустрічаються минуле та майбутнє. Минуле вчить нас мудрості. Майбутнє вимагає відповідальності за прийняті рішення. Наша мета – сильна, благополучна та процвітаюча Україна! Суверенність держави має бути з нами повсякдень, - наголосив керівник ОДА, завершивши виступ побажаннями миру, злагоди та добра усім співвітчизникам.

По завершенні офіційної частини Борис Петров із запрошеними гостями залишився на святковий концерт, який, за його зізнанням, приніс велике задоволення.

 

Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Перші 5 підземних шкіл побудуємо у Запорізькій області, – Іван Федоров

Впродовж доби окупанти 383 рази вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 797-го дня війни