Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі освітяни визначили пріоритети нового навчального року

25 серпня 2010 - 17:16

Запорізькі освітяни визначили пріоритети нового навчального року

На розширеному засіданні підсумкової колегії управління освіти і науки облдержадміністрації розглянуто питання «Про підсумки діяльності системи освіти у 2009-2010 навчальному році щодо забезпечення умов доступності якісної освіти для населення регіону та пріоритетні завдання освітян області в новому 2010-2011 навчальному році».

Учасники заходу, зокрема, визнали, що перші кроки впровадження в нашому регіоні державної політики та конкретних дій Президента України Віктора Януковича, Уряду, спрямованих на докорінне реформування економіки і покращення життя людей в цілому дають свої результати і в системі освіти.

Зокрема, заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук від імені очільника регіону Бориса Петрова привітавши педагогічний колектив області з початком нового освітнього сезону, зазначив, що реальний результат є перш за все там, де є єдність, відповідальність і послідовність дій усіх гілок державної влади і органів самоврядування, їх ініціативний підхід до забезпечення дітей місцями в дошкільних закладах, до розв‘язання проблем сільської школи, до здійснення підвозу і харчування школярів, державної підтримки обділених долею дітей, піклування про вчителів.

Одним з основних завдань посадовець поставив забезпечення належної дошкільної освіти всім запорізьким дітям з п’ятирічного віку. Для цього треба повернути, де це можливо, до комунальної власності колишні дитсадки, додатково розширити потужності дошкільних навчальних закладів, більш раціонально використати приміщення шкіл, у тому числі і для забезпечення освіти дошкільнят.

Йшлося і про організацію стовідсоткового підвозу дітей до шкіл на селі.

Особливу увагу Микола Ярмощук приділив питанням організації дитячого харчування у школах.

- Рівень організації і якість харчування ми маємо поліпшувати шляхом зміцнення і оновлення матеріально-технічного рівня харчоблоків, але щонайменше - за рахунок збільшення асигнувань на продукти харчування, придбання асортименту продуктів, що дозволять забезпечити дітям нормативну якість і калорійність обідів, - поставив завдання заступник голови ОДА.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 368 разів вдарили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 798-го дня війни

На Запоріжжі поліцейські затримали чоловіка, який збував зброю та боєприпаси

«Прийшов час замінити хлопців», – так Іван Скобенко пояснив своє рішення приєднатися до ЗСУ

Майже 44 тисячі сімей внутрішньо переміщених осіб отримали допомогу від держави

Український бізнес отримав цифровий інструмент для виходу на міжнародні ринки

Обладнання і техніку на 162 мільйони гривень незабаром отримають військові на Запорізькому напрямку – завершено ряд тендерів

Захист прав дітей уразливих категорій обговорили під час візиту представників ООН до Запоріжжя

За матеріалами СБУ заочно засуджено 5 колаборантів, які допомагають підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

Запоріжжя відвідала координаторка ООН в Україні Деніз Браун – обговорили напрямки підтримки прифронтової області