Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Дітлахам із особливими потребами – спеціалізовану допомогу при виборі професії

2 вересня 2010 - 15:31

Дітлахам із особливими потребами – спеціалізовану допомогу при виборі професії

Обласний центр зайнятості за підтримки облдержадміністрації відкрив у Запорізькому інтернаті №5 для школярів з послабленим зором центр профорієнтації для дітей з особливими потребами.

За дорученням голови ОДА Бориса Петрова його заступник Микола Ярмощук відвідав інтернат і на ділі переконався в його ефективності. Зокрема, посадовцю продемонстрували розмаїття інформаційних матеріалів, адаптованих для користування особам, що мають проблеми із зором. Їх тематичний діапазон зосереджений  у площині підбору відповідних професій, де особливі потреби шукача вакансій не впливають на якість виконання робіт - не можуть жодним чином її погіршити, або й стати на заваді виконання.  Тут же розміщені інформаційні матеріали щодо соціального захисту працівників зазначеної категорії. Волонтери  центру зайнятості проводять  із старшокласниками спеціальні заняття з профорієнтації, допомагають правильно зорієнтуватись на ринку праці, обрати фах до душі і, разом з тим , саме такий, який користується попитом у роботодавців.

Батьки дітей, що навчаються в інтернаті, щиро дякували  представнику регіональної влади за турботу, що проявляє  владна команда, опікуючись долею осіб з особливими потребами.

- Мій син  Максим Черняєв – навчається у випускному класі, - розповіла його мати  Ірина Альбертівна. - У нас на часі гостра проблема із вибором професії. Прагнемо, щоб вона приносила радість, наснагу і до того ж, стала хлопцю реальною і надійною опорою   у житті. Тож, без фахової допомоги нам  не обійтись.  

Старшокласники зацікавлено спілкувалися з фахівцями і волонтерами ОЦЗ. З усього було видно, що їх не байдужа ця актуальна тема.

- Голова облдержадміністрації Борис Петров дуже уважно розглядає проблеми  зайнятості  населення у регіоні, питання працевлаштування  ретельно пильнує за  результатами моніторингу ринку праці, який фахівці  проводять регулярно, принаймні раз на тиждень, - прокоментував появу центру профорієнтації для дітей з особливими потребами заступник очільника регіону Микола Ярмощук. - За домовленістю з  керівництвом обласного центру зайнятості  робота  з профорієнтації старшокласників, в тому числі і таких, що потребують додаткової уваги, буде продовжена. До кінця поточного навчального року у кожній  школі області з’являться подібні центри або профорієнтаційні термінали.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Впродовж доби окупанти 246 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни