Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Регіональна влада вживає ефективні заходи для стабілізації ринку товарів та послуг

6 вересня 2010 - 12:37

За дорученням голови облдержадміністрації Бориса Петрова його заступник Микола Ярмощук взяв участь у селекторній нараді Міністерства економіки України з питань цінової ситуації на ринку товарів та послуг, яку провів заступник Міністра економіки України Михайло Русинський.

Заступник голови ОДА Микола Ярмощук проінформував про цінову ситуацію на споживчому ринку продовольчих товарів області та заходи, які вживаються регіональною владою для забезпечення її стабільності і дають належні результати.

За даними головного управління економіки облдержадміністрації, загальний індекс споживчих цін по області за січень-липень 2010 року склав 103,3% , у тому числі на продовольчі товари – 102,7% (21 місце, по Україні – 104,4%).

За серпень місяць у торговельній мережі області з 19 позицій соціально значущих продовольчих товарів, зниження роздрібних цін встановлено по 6 позиціям ( макаронні вироби – на 0,2%, яловичина – 0,1%, свинину – на 0,1%, птицю (кури) – на 1,2%, ковбасу варену 1 сорту – на 0,7%, яйця курячі – на 14,7%), стабільними залишилися ціни по 7 позиціям (олія, хліб з борошна пшеничного вищого сорту, хліб з борошна пшеничного 1 сорту, хліб житньо-пшеничний, сир кисломолочний, цукор, рис).

Облдержадміністрація, не зважаючи на складну цінову ситуацію на ринку зерна, контролює ситуацію на ринку хліба, використовуючи всі повноваження по регулюванню рівня рентабельності виробництва та торговельних надбавок. Вирішується питання щодо отримання борошна з Державного матеріального резерву або Аграрного фонду, про часткову компенсацію кредитної ставки на закупівлю виробниками сировини (зерна, борошна) за рахунок місцевих бюджетів. Підписано Меморандум між облдержадміністрацією та хлібопекарськими підприємствами області про недопущення цін на хліб масових сортів.

В області відсутні виробники крупи гречаної та цукру. З метою стабілізації цінової ситуації в торговельній мережі області забезпечено реалізацію вагового цукру та організовано продаж цукру і крупи гречаної на проведених в області ярмарках. Тільки за серпень місяць в області проведено 85 ярмарок з реалізації продовольчих товарів за цінами виробників. Крім того, облдержадміністрацією направлено звернення до Міністерства економіки України щодо виділення для торговельної мережі області крупи гречаної та цукру з Державного матеріального резерву або Аграрного фонду.

- Регіональна владна команда Бориса Федоровича Петрова докладає всіх зусиль, щоб знизити навантаження на сімейні бюджети жителів регіону, - констатував посадовець.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 800-го дня війни

Історико-культурний комплекс «Запорозька Січ» відкриє двері для відвідувачів

Допомога армії, безпека та комфорт наших людей – незмінні пріоритети голови ЗОДА Івана Федорова

Великдень-2024: онлайн-трансляція богослужінь

«Антилопи» з Вільнянська здобули перемогу на обласних фінальних іграх «Пліч-о-пліч»

Понад 50 дітей Запорізької області стали новими учасниками патріотичного руху «Байда»

Запорізька обласна державна адміністрація та CIVIC обʼєднали зусилля для захисту цивільного населення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Програма ВІДНОВА:UA запрошує молодь на унікальний обмін

Впродовж доби окупанти 349 разів ударили по Запорізькій області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 799-го дня війни

Заступник голови обласної державної адміністрації Семікін Михайло Олександрович